Atina’da Enerji Forumu Düzenlenecek

International Herald Tribune ve Kathimerini gazetesi, Simeon G. Tsomokos şirketi ile işbirliği çerçevesinde “Atina Enerji Forumu 2013: Güneydoğu Avrupa ve Doğu Akdeniz’de Enerji Geleceği” konulu bir konferans düzenleyecekler.

25-26 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan konferansa Atina’daki Büyük Britanya oteli ev sahipliği yapacak. Etkinlik Yunanistan’daki enerji sektörünün sunduğu fırsatlarla ilgilenen gerek Yunanistan gerekse de yurtdışından işadamları ve yatırımcılara hitap ediyor. Atina Enerji Forumu’na doğalgaz, petrol, elektrik enerjisi, yenilenebilir enerji sektörü gibi birçok sektörden katılımın olması bekleniyor. Yunanistan ve ülkedeki enerji sektörüyle ilgilenen banka ve yatırımcı kuruluşlar da etkinliğe katılacaklar arasında yer alıyor.

Atina Enerji Forumu’nda ele alınacak konu başlıkları ise şöyle:

- Enerji ve bölge jeopolitikası. Bölgedeki enerji imkânları uluslararası işbirliği ve kalkınmada etkin rol oynayabilir mi?

- Güneydoğu Avrupa’da petrol ve doğalgaz sektörünün geliştirilmesi için fırsatlar ve tahrikler. Bölge Çevre Bakanları yuvarlak masa toplantısı.

- Petrol ve doğalgaz güzergahları

- Güney Avrupa ile Doğu Akdeniz’e doğalgaz dağıtım projeleri. Batı Avrupa’ya doğalgaz dağıtımı için önerilen güzergâhların stratejisi ve mali faydaları.

- Yunanistan’ın Ekonomik Kalkınması: Enerji sektörü Yunanistan’ın mali kalkınmasına nasıl katkıda bulunabilir?

- Temel altyapı projelerinin finansmanı. Paralar nerden geliyor?

- Yunanistan’ın özelleştirme programı: Enerji sektöründe mevcut ve gelecekteki yatırım fırsatları.

- Yunanistan’daki elektrik enerji piyasasının yeniden yapılandırılması: Elektrik enerjisi ticareti ve dağıtımındaki fırsatlar.

- Elektrik enerjisi üretiminin geleceği. Yenilenebilir enerji kaynakları mevcut vergi çevresiyle sürdürülebilir bir mali öneri teşkil ediyor mu? Yunanistan’daki yenilenebilir enerji kaynakları nasıl güçlenebilir?

Azınlıkça Online®