ODAŞ Enerji'de Kar Payı Dağıtımı Süreci Başladı

Türkiye’nin önde gelen enerji ticareti ve elektrik üretim şirketlerinden ODAŞ Enerji’de, hissedarlara dağıtılacak 5 milyon TL dönem kârı için süreç başladı. Kâr payı dağıtımı, ODAŞ Enerji’nin 25 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak Genel Kurul Toplantısı’nda onaylandıktan sonra gerçekleştirilecek.

Türkiye enerji piyasasının sürdürülebilir yatırımları ve faaliyetleri ile öne çıkan şirketlerinden ODAŞ Enerji, 15 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda aldığı kararla hissedarlarına dağıtılacak kâr payı için süreci başlattı. Yüzde 28,57 oranındaki hissesi halka açık olan ODAŞ Enerji, 25.2 Milyon TL’lik dönem kârından, yasal yedekler ayrıldıktan sonra kalan 5.000.000 TL'yi Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) mevzuatı çerçevesinde hissedarlarına aktaracak.

Bu yılın ikinci üç aylık döneminde Borsa istanbul (BiST) 100 Endeksi’ne dahil olan ODAŞ Enerji’de 1 TLnominal değerdeki hisse için brüt 0.1190 TL, net 0.1011TL kâr payı öngörülüyor. Nakden dağıtılacak dönem kârına ilişkin karar, ODAŞ Enerji’nin 25 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda onaya sunulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan ODAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO Burak Altay, dönem kârının, ODAŞ Enerji’nin operasyonel başarısının bir sonucu olduğunu söyledi ve şöyle konuştu: “işletmeler kâr etmek amacıyla faaliyet göstermektedirler. Bu konuda başarılı olan şirketlerin önünde iki opsiyon bulunur. Bu iki opsiyonkârı şirkete geri koyup büyümede kullanmak veya ortaklara zamanında kâr payı ödemektir.  ODAŞyönetimi olarak bizler bu iki opsiyonu eş zamanlı götürme tarafındayız. Borsa istanbul’daki şirketlere kıyasla yüksek bir ivmeyle büyüme trendine girmiş olduğumuz bu süreçte, mevzuat izin verdiği sürece, kârın yüzde 15-25 kadarını dağıtmanın doğru olduğunu, büyüme oranımız düştüğü zaman, belirli bir denge içerisinde, dağıttığımız kâr payı oranının artması gerektiğini düşünmekteyiz.”

Yerli kömür yakıtlı Çan termik santraline yatırım teşvik belgesi Şubat ayı içerisinde Ekonomi Bakanlığı tarafından yatırım teşvik belgesi verilen ve ODAŞ Enerji’nin yüzde 92 oranında iştiraki olan Çan Kömür ve inşaat A.Ş.’ye ait santral, işletmeye alındığında 330 MW kurulu güce sahip olacak. Tesis, Türkiye’deki yerli kömüre dayalı santraller içerisinde en yüksek kalorifik değere sahip kömür sahalarından biri olarak gösterilen Çanakkale’nin Çan ilçesinde yer alacak. ODAŞ ENERJi HAKKINDA… ODAŞ Enerji Grubu, sektöründe serbest piyasa koşullarının getirdiği yeniliklere hızlı bir şekilde adapte olmuş, “yeni jenerasyon” bir enerji üretim ve perakende dağıtım şirketleri topluluğudur. Müşteri portföyünün ve sistemin ihtiyaçlarını yer, zaman, yapı olarak optimum düzeyde karşılamak üzere dikey entegre olmuş yapısıyla, doğalgaz, hidro, güneş, yerli kömür gibi kaynaklardan oluşan ve yatırımları devam eden elektrik üretim santralleriyle enerji sektöründe faaliyet göstermektedir.