Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Geliyor

Enerjimagazin-Başbakanlıktan Hükümet Programı ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Başbakanlıktan Hükümet Programı ile ilgili yapılan basın açıklamasında, ”62. Hükümet Programı'nda, çalışanların emekli olduklarında oluşabilecek gelir kayıplarını en aza indirmek amacıyla ‘tamamlayıcı emeklilik sistemini’ kurup yaygınlaştıracakları” ifade edildi.
TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sunumunu yaptığı, 62. Hükümet Programı'nda sosyal güvenlik alanında, Kasım 2002'de hükümet olarak söz verdikleri tüm nüfusu ve tüm riskleri güvence altına alan ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi oluşturma hedeflerini gerçekleştirdikleri bildirildi.
Bu alanda yapılan reformların anlatıldığı programda, yeni dönemde sosyal güvenlik sisteminin nüfusun tamamını kapsayacak bir yapıya kavuşturulmasının temel hedefleri olduğunu belirtildi.
Sosyal güvenlik ve sağlık politikalarını ekonomi, istihdam ve sosyal yardım politikalarıyla uyumlu şekilde yürütmeye devam edeceklerinin kaydedildiği programda, "Çalışanların emekli olduklarında oluşabilecek gelir kayıplarını en aza indirmek amacıyla tamamlayıcı emeklilik sistemini kurup yaygınlaşmasını sağlayacağız" ifadesi kullanıldı.
Hükümetin sosyal politika ve yoksullukla mücadeleye özel önem verdiği vurgulanan programda, dar gelirli ailelere ve bireylere el uzattıklarını, sosyal yardımlarla yılda yaklaşık 3 milyon haneye ulaştıklarını, 100 milyar liralık sosyal yardım harcaması yapıldığı belirtildi.
Sosyal Konut Programı ile 2010 yılından bu yana 20 bin yoksul vatandaşı ev sahibi yaptıkları, barınma yardımları ile her yıl 7 bin kişiyi destekleyerek insan onuruna yaraşır mekanlar temin ettikleri ifade edildi.