TEDAŞ Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde bulunan taşınmazların kiraya verilmesiyle ilgili usul ve esasları düzenleyen "Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kiraya verilecek taşınmazlar, TEDAŞ Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek. Kamulaştırma yoluyla elde edilen gayrimenkuller için öncelikle, Kamulaştırma Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen süreler dikkate alınarak vazgeçme esası ve geri alma hakkı uygulanacak. Bu kapsamda işlem tesis edilememesi hâlinde taşınmazlar, talepler doğrultusunda kiraya verilmek suretiyle değerlendirilebilecek.

Değer Tespit Komisyonu Kurulacak

Kiraya verilecek taşınmazların kıymetinin belirlenmesi için değer tespit komisyonu görev yapacak. Komisyon en az üç, en fazla beş asıl ve yedek üyeden oluşacak. Değer tespit komisyonu, kiraya verilecek ihale konusu taşınmazların değerleme günündeki aylık/yıllık kira bedelini KDV hariç olarak belirleyecek. Bu durum ihale duyurusunda ve şartnamede açıkça belirtilecek.

7 Kişilik İhale Komisyonu Görev Yapacak

İhaleye çıkılacak taşınmazlar için, ihale yetkilisinin görevlendireceği bir Genel Müdür Yardımcısının başkanlığında 7 üyeden oluşan ihale komisyonu kurulacak. Varlık Yönetimi Dairesi Başkanı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı, Mali İşler Dairesi Başkanı, Varlık Yönetimi Dairesi Başkanlığından ilgili Müdür, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığından ilgili Müdür ve Mali İşler Dairesi Başkanlığından ilgili Müdür komisyonun diğer altı asıl üyesi olacak.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İhalesiz Kiralama Yapılabilecek

Yönetmeliğe göre, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi teşebbüsler, sermayesinin yarısından fazlası tek başına veya birlikte Devlete, kamu iktisadi teşebbüslerine ait şirketler, valilikler, Devlet üniversiteleri, belediyeler, bakanlıkların il ve ilçe müdürlükleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ihale yapılmaksızın muhammen bedel üzerinden her zaman Yönetim Kurulu kararı alınarak kiralama yapılabilecek. Aynı taşınmaza birden fazla talep olması halinde en yüksek bedeli veren kurum ya da kuruluşa kiralama yapılacak.

Yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız