Enerjimagazin-5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Sivas Çevre ve Åžehircilik İl MüdürlüÄŸü tarafından ÇEDAÅž’a ‘En Çevreci Kurum’ ödülü verildi. Çevre Yönetim Sistemi Uygunluk Belgesi’ne sahip olan ÇEDAÅž, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında her ay yaklaşık 200 kg atığı geri kazandırıyor.
Sivas Çevre ve Åžehircilik İl MüdürlüÄŸü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Åž’yi (ÇEDAÅž) ‘En Çevreci Kurum’ ödülüne lâyık gördü. Sivas Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ödülü Kredi Yurtlar Kurumu Sivas İl Müdürü ErdoÄŸan Tunç’un elinden alan ÇEDAÅž İnsan Kaynakları ve Kalite Direktörü Servet Güney, “YaÅŸanabilir çevre ve kentlere sahip olmak hepimizin görevi. Böyle bir ödülü almaktan büyük gurur duyuyoruz. BaÅŸta çalışma arkadaÅŸlarımız olmak üzere çevreyi koruyan, doÄŸal yaÅŸama destek olan herkese teÅŸekkür ederim” dedi.
ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİNİ KURDU
DoÄŸal çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çevre Konferansı’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edilirken o tarihten bu yana kamuoyunda çevre bilincinin artırılması için çeÅŸitli etkinlikler düzenleniyor. Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 950 bin aboneye hizmet veren, ancak kendini sadece elektrik dağıtımı yapan bir ÅŸirket olarak konumlamayan ÇEDAÅž, çevre duyarlılığı ile de öne çıkıyor. Bünyesinde Çevre Yönetim Sistemini kuran ÇEDAÅž, 28 Åžubat 2017 tarihinde ISO 140001 Çevre Yönetim Sistemi Uygunluk Belgesi alarak bu konudaki çalışmalarını taçlandırdı.
SIFIR ATIK PROJESİ’NE DESTEK
Bu arada ÇEDAÅž, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından kamu kurumlarında baÅŸlatılan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayip ErdoÄŸan’ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın himayesindeki Sıfır Atık projesine elektrik dağıtım sektöründe destek veren ilk ÅŸirket oldu. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz, geliÅŸmiÅŸ ve daha yaÅŸanabilir bir Türkiye bırakılması hedefi doÄŸrultusunda baÅŸlatılan Sıfır Atık Projesi’ni ÅŸirket bünyesinde uygulamak için çalışmalara baÅŸlayan ÇEDAÅž ilk olarak Sivas ValiliÄŸi tarafından düzenlenen Sıfır Atık Projesi’nin tanıtım toplantısına katılım saÄŸladı. Sivas Çevre ve Åžehircilik İl MüdürlüÄŸü ile ÇEDAÅž proje sorumluları ve uygulayıcılarının katıldığı geniÅŸ kapsamlı eÄŸitim gerçekleÅŸtirdi. Söz konusu eÄŸitimin neticesinde geri dönüÅŸüm ÅŸirketi ÇEV-KA ile görüÅŸülüp ÇEDAÅž Genel Müdürlük İdari Hizmet Binası’nda 48 adet atık kutusu temin edildi. 1 Mart 2018 itibarıyla baÅŸlayan proje çerçevesinde personelle detaylı bilgilendirme yapılırken, proje baÅŸlangıcından itibaren yapılan takiplerde ilk etapta ÇEDAÅž Genel MüdürlüÄŸü kampüs alanında muhtelif atıklardan ayda ortalama 200 kg. atık toplanarak geri dönüÅŸüme gönderildiÄŸi tespit edildi.
ÇÖP KOVALARI YERİNE ATIK NOKTALARI
ÇEDAÅž Genel Müdürü Ahmet Sait AkboÄŸa, Sıfır Atık Projesi’ne destek vermek adına ofislerdeki çöp kovalarını kaldırdıklarını, atık noktaları oluÅŸturduklarını dile getirerek, “Bunun yanı sıra saha operasyonlarımızda da çevreyi etkileyen noktalarda maksimum hassasiyet gösterilmesi yönünde iyileÅŸtirmeler yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir. Özellikle göçmen kuÅŸların güzergahı ile kuÅŸ popülasyonunun yoÄŸun olduÄŸu bölgelerde izolasyon çalışmalarına ciddi yatırımlar yapıyoruz. DoÄŸayı, çevreyi korumanın vatandaÅŸlık görevi olduÄŸu bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.