BOTAŞ 2023 Yeşil Dünya Ödülleri’ne Kazandığı 5 Ödülle Damga Vurdu
Haber
04 Mayıs 2023 - Perşembe 00:30 Bu haber 10633 kez okundu
 
BOTAŞ 2023 Yeşil Dünya Ödülleri’ne Kazandığı 5 Ödülle Damga Vurdu
DOĞAL GAZ Haberi
BOTAŞ 2023 Yeşil Dünya Ödülleri’ne Kazandığı 5 Ödülle Damga Vurdu

“En Çevreci Kuruluş Olma” hedefiyle faaliyetlerini sürdüren BOTAŞ, 2023 Yeşil Dünya Ödülleri’ne kazandığı 5 ödülle damga vurdu.

Ülkemizin arz güvenliğini tesis için büyük projelere ve dev yatırımlara imza atan BOTAŞ, kesintisiz enerjinin olduğu gibi sürdürülebilir enerjinin de mimarı. BOTAŞ, yapılan iş birlikleri ve yatırımlarıyla uzun yıllar boyunca geliştirdiği iletim altyapısını uluslararası alanda avantaja dönüştürerek ülkemizi doğal gaz ticaret merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaştırmaktadır.

Türkiye 5 adet LNG terminali, 7 adet uluslararası bağlantılı doğal gaz boru hattı ile güçlü bir enerji altyapısı oluşturmuştur. Türkiye jeostratejik konumunun avantajlarını da kullanarak uzun dönemli planlamalar ve geleceğe dönük uluslararası yatırımlar olan TürkAkım ve TANAP boru hatları gibi dev projeleri hayata geçirmiştir.  Ülkemiz bu sayede gelişmiş iletim altyapısı, LNG, FSRU ve depolama tesisleriyle, Avrupa’da ve dünyada fiyat avantajını en iyi kullanan ülkelerden biri olmuştur.

Sürdürülebilir çevresel değer yaratma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarla ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil eden BOTAŞ, bu alanda başarılarına bir yenisini daha ekledi. Dünya çapında en çevreci projeleri tanıtmak ve geliştirmek üzere kurulan İngiltere merkezli The Green Organisation tarafından düzenlenen Yeşil Dünya Ödülleri’nde BOTAŞ, bu yıl 5 ödüle layık görüldü.

Enerji sektörünün marka kuruluşu BOTAŞ, The Green Organisation tarafından düzenlenen Yeşil Dünya Ödülleri’nde 2’si altın 3’ü gümüş olmak üzere toplamda 5 ödül almaya hak kazandı. Böylelikle, sahip olduğu yüksek çevre hassasiyeti ile BOTAŞ, 2019-2023 yılları arasında 27 uluslararası ödülü ülkemize kazandırmış oldu.

BOTAŞ’ın 5 Çevre Ödülü aldığı Kategoriler:

1- Biyoçeşitlilik Envanter Projesi:

Sürdürülebilir Gelişme: Petrol endüstrisinde sürdürülebilirlik kategorisinde Gümüş Ödül ve Sürdürülebilir Gelişme: Koruma kategorisinde Gümüş Ödül,

2- Deniz Çayırlarının Taşınması Projesi:

Sürdürülebilir Gelişme: Çevre Politikası kategorisinde Altın Ödül ve Sürdürülebilir Gelişme: Petrol Endüstrisinde Sürdürülebilirlik kategorilerinde Altın Ödül,

3- Silivri İşletme Müdürlüğü Karbon Ayak İzi ve RES Projesi:

Çevresel İyileştirme: Kirlilik Kontrolü kategorisinde Gümüş Ödül alınmıştır.

Hepimizin ortak mirası olan dünyamızı ve çevremizi koruyabilmek adına çevre yönetimini önceliklendiren BOTAŞ’ın, uluslararası arenada aldığı ödüller de bu hassasiyetinin en somut nişanesi niteliğinde. Çevre yönetiminde hayata geçirdiği yenilikçi birçok proje ve uygulama ile sektöre yön veren ve ülkemizde bu alanda önemli bir rol üstlenen BOTAŞ’ın bu çabasının, uluslararası arenada prestijli ödüllerle takdir edilmesi son derece önemli bir gelişme.

Hayata geçirdiği bütün proje ve faaliyetlerinde yüksek çevre bilinci ile yaşadığı dünyaya duyarlı adımlar atan BOTAŞ, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın gayreti ile enerji yolculuğunu sürdürecek.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: botaş, doğal gaz, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı