BOTAŞ: Vadesi Geçmiş Doğal Gaz Borcumuz Bulunmamaktadır
Haber
09 Ocak 2022 - Pazar 09:39 Bu haber 25739 kez okundu
 
BOTAŞ: Vadesi Geçmiş Doğal Gaz Borcumuz Bulunmamaktadır
DOĞAL GAZ Haberi
BOTAŞ: Vadesi Geçmiş Doğal Gaz Borcumuz Bulunmamaktadır

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü, ana faaliyet konusu kapsamında vadesi geçmiş doğal gaz borcu bulunduğu ve kurumun borçlarını ödeyebilmesi için 2 milyar dolar finansman arayışında olduğuna ilişkin medyada yer alan haberler üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada "Kuruluşumuzun bu iddialara konu olan ana faaliyet konusu kapsamında vadesi geçmiş doğal gaz borcu bulunmamaktadır. Bahse konu açıklamalar kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik ‘maksatlı’ açıklamalar olup, Kuruluşumuz arz güvenliği ile ilgili çalışmalarını büyük bir ciddiyet ve sorumluluk ile yerine getirmektedir." denildi.

Açıklama şu şekilde:

"06.01.2022 tarihinde çeşitli ulusal ve uluslararası ekonomi haber platformlarında, Kuruluşumuzun ana faaliyet konusu olan doğal gaz ticaretinden kaynaklı borçlarını ödeyebilmesi için 2 milyar dolar finansman arayışında olduğu iddiası nedeniyle kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı hâsıl olmuştur.
Kuruluşumuz etkin ve verimli bir finansal yönetim doğrultusunda; finansal yapısının güçlendirilmesi, kullandığı finansal enstrümanların çeşitlendirilmesi, yatırım projelerinde verimlilik oranlarına pozitif yönlü etki eden uzun vadeli borçlanma araçlarının kullanılabilmesi ve işletme sermayesi ihtiyacında finansal kaldıracın etkin olarak sağlanabilmesi amacıyla yalnızca ulusal ve uluslararası finans kuruluşlarından finansman sağlamaktadır.
Kuruluşumuzun bu iddialara konu olan ana faaliyet konusu kapsamında vadesi geçmiş doğal gaz borcu bulunmamaktadır. Bahse konu açıklamalar kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik ‘maksatlı’ açıklamalar olup, Kuruluşumuz arz güvenliği ile ilgili çalışmalarını büyük bir ciddiyet ve sorumluluk ile yerine getirmektedir."

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: botaş, doğal gaz, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı