Dünyanın En Büyük Enerji Şirketleri Açıklandı
Haber
11 Kasım 2015 - Çarşamba 22:56 Bu haber 2638 kez okundu
 
Dünyanın En Büyük Enerji Şirketleri Açıklandı
- Haberi
Dünyanın En Büyük Enerji Şirketleri Açıklandı

Enerjimagazin-Dünyanın en büyük enerji şirketlerinin belirlendiği araştırmanın sonuçları açıklandı. Listenin zirvesinde Amerika enerji devi Exxon Mobil yer alırken, geçtiğimiz yıl dördüncü sırada yer alan Rus enerji devi Gazprom, rublenin sert devalüasyonunun ardından ilk 10’daki yerini kaybetti.
Geçtiğimiz yıl 33'üncü sırada yer alan ENERJiSA'nın ortağı Alman E.ON ise bu yılki listede 166'ıncı sıradaya geriledi. Platts tarafından yayımlanan araştırmaya göre, 250 şirketin yer aldığı listede, listenin ilk iki sırasında ABD’li Exxon Mobil ve Chevron yer alırken, dünyanın en büyük 10 enerji şirketi arasına bu sene Rusya’dan yalnızca petrol şirketi Rosneft girebildi. Geçen sene listede altıncı sırada olan Rosneft bu yıl 10’unculuğa geriledi. Gazprom ise dördüncü sıradan 43’üncülüğe kadar düştü.
Rublenin ciddi değer kaybının ve hidrokarbon fiyatlarındaki düşüşün Gazprom’u listede 43’üncülüğe kadar gerilettiği düşünülüyor. işte Listenin ilk 50 Sırasında Yer Alan Şirketler Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Dünyanın, En, Büyük, Enerji, Şirketleri, Açıklandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı