Eaton ve Microsoft İş Birliğine Gitti
Haber
18 Şubat 2022 - Cuma 16:25 Bu haber 14705 kez okundu
 
Eaton ve Microsoft İş Birliğine Gitti
ENERJİ Haberi
Eaton ve Microsoft İş Birliğine Gitti

Güç yönetimi şirketi Eaton, veri merkezlerinde mevcut varlıklardan gelir elde etmenin yollarını belirlemek, daha sürdürülebilir ve istikrarlı bir şebeke oluşturmaya yardımcı olmak için daha fazla yenilenebilir enerji kaynağını entegre etmek üzere Microsoft ile birlikte çalıştığını duyurdu. Bu iş birliğinin detayları Grid-interactive data centers: enabling decarbonization and system stability teknik incelemesinde yayınlandı.
Eaton ve Microsoft, bu yeni teknik incelemede Eaton'ın EnergyAware UPS'i gibi kesintisiz güç kaynaklarında (UPS) enerji depolama yeteneklerini kullanan veri merkezlerinin, enerji depolayarak ve şebekeye geri enerji hizmeti sağlayarak şebeke stabilizasyon çalışmalarını desteklemek için nasıl benzersiz bir fırsata sahip olduğunu gösteriyor. Bu fırsat, şirket düşük karbonlu bir enerji geleceğinin kilidini açmaya yardımcı olmaya çalışırken, Eaton’ın Enerji Üreten Binalar – Everything as a Grid yaklaşımında önemli bir bileşeni temsil ediyor.
Eaton Elektrik Türkiye Ülke Müdürü Yılmaz Özcan, “Yenilenebilir enerji kaynakları geleceğimizin güç kaynağı olsa da şebeke için ilave bir karmaşıklık oluşturuyor. Veri merkezleri, kendi enerji kullanımlarını dengelemek için yeni gelir fırsatları yaratırken şebeke karmaşıklıklarını ve zorluklarını hafifletmeye yardımcı olmak üzere UPS varlıklarını kullanma konusunda çok büyük bir fırsata sahipler. Bu teknik incelemede Microsoft ile özetlediğimiz fırsatların hem veri merkezi operatörleri hem de enerji şebekesinin geleceği açısından önemli etkileri olacaktır.” dedi.
Microsoft'un Veri Merkezi Geliştirme Kıdemli Mühendisi Ehsan Nasr şunları söyledi: "Veri merkezleri dijital ekonomimizin merkezinde yer alır ve şebekeyi desteklemek için kolayca erişilebilen, daha iyi bir araç sağlama yeteneğine sahiptir. Bu destek, elektrik şebekelerinin daha yüksek yenilenebilir enerji seviyelerine ulaşmasını sağlar. Veri merkezi sistemlerinde depolanan enerji esneklik ve optimizasyon sağlamak için kullanıldıktan sonra, değeri artan bir varlık haline gelir. Bu nedenle şebeke operatörü, veri merkezi operatörü ve çevre için üçlü bir kazançtır."

Şebeke etkileşimli bir UPS olan Eaton's EnergyAware çözümü, gücü ve enerji akışını yönetmek için enerji depolamayı akıllıca kullanırken, BT ekipmanını gerilim ve frekans anormalliklerine karşı korumak için benzersiz özelliklerden yararlanır. Eaton ve Microsoft, bu yetenekleri Boydton, Virginia'daki Microsoft İnovasyon Merkezi’ndeki bir EnergyAware UPS teknoloji pilot projesinde gösterdiler. Bu projede lityum iyon pille çalışan Eaton UPS'in enerji depolama yeteneklerini şebeke operatörleri için dağıtılmış enerji kaynağı (DER) olarak kullanmak üzere yararlandılar. Microsoft ve Eaton, daha fazla şebeke kararlılığı için frekans düzeltmesini desteklemek amacıyla şebekenin durumuna, gücün ne zaman çekileceğine ne zaman depolanacağına ve ne zaman boşaltılacağına yanıt vermek üzere UPS yedek güç sistemini tasarladı.
Backup güç sistemlerinde binlerce MegaWat kapasiteye sahip olan başarılı pilot proje, şebekeyi stabilize eden veri merkezi depolama çözümlerini hızla ölçeklendirme ve yenilenebilir enerji kullanımını genişletme potansiyelini gösteriyor. Microsoft, Eaton ile farklı coğrafyalarda ortaklaşa gerçekleştirebileceği yeni projeleri araştırıyor. Microsoft'un Eaton ile iş birliği, şirketin 2030 yılına kadar karbonsuzlaşma taahhüdünü destekliyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: Enerji, elektrik, eaton, microsoft
Yorumlar
Haber Yazılımı