Enerjide Yapay Zeka Yapay Zekadaki Enerji TÜBA Sempozyumunda
Haber
16 Mayıs 2022 - Pazartesi 17:32 Bu haber 12359 kez okundu
 
Enerjide Yapay Zeka Yapay Zekadaki Enerji TÜBA Sempozyumunda
ENERJİ Haberi
Enerjide Yapay Zeka Yapay Zekadaki Enerji TÜBA Sempozyumunda

TÜBA Enerji Çalışma Grubu organizasyonu ve Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Enerjide Yapay Zekanın Rolü Çalıştayı ve Paneli” 3-4 Haziran 2022 tarihlerinde Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Enerji alanında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknolojik konularda çalışmalar yaparak, bilgi üretmeyi, bilimi ve teknolojiyi geliştirmeyi, strateji ve politika geliştirme konularında yardımcı olmayı, yol haritaları çıkarıp, sorunlara çözümler önermeyi hedefleyen TÜBA Enerji Çalışma Grubu son olarak “enerji ve yapay zeka” konularını masaya yatırıyor. Etkinliğe yapay zekanın enerji uygulamaları hakkında bilimsel çalışmalar yapan akademisyenlerin yanı sıra kamu ve özel sektörden üst düzey uzmanlar davet edildi.

Sempozyum, enerji uygulamaları özelinde Türkiye’nin yapay zekâ politikalarının belirlenmesi sürecinde yapılması gerekenleri, konuya ilişkin önerileri değerlendirecek. İlgili uzmanların teknolojik ve bilimsel perspektifte ortaya koyacağı çözümler, izlenecek yol haritaları, fikir ve tavsiyeler doğrultusunda çalıştay raporu hazırlanarak kamuoyunun faydasına sunulacak.

Sempozyum programı, TÜBA-Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alparslan Bayraktar ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşmalarıyla başlayacak.

Sempozyumda Kamu Kurumlarında Çalışmalar, Yapay Zekânın Temelleri, Kamu ve Özel Sektör Uygulamaları ile Akademik ve Ticari Uygulamalar başlıklarında dört oturum düzenlenirken bilim insanları tarafından Enerji Piyasaları Açısından Yapay Zekâ’dan Derin Öğrenme: Mobil Mikroskoplar ve Uygulamalar’a toplam 18 sunum yapılacak. Oturumların ardından TÜBA Enerji Çalışma Grubu Üyesi ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in moderatörlüğünü üstlendiği “En Enerjide Yapay Zekâ: Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı panel gerçekleştirilecek.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: enerji, elektrik, tüba
Yorumlar
Haber Yazılımı