EÜAŞ İşçileri İş Güçlüklerinin Yüzde 20'ye Çıkarılmasını Talep Ediyor
Haber
17 Aralık 2022 - Cumartesi 09:02 Bu haber 9791 kez okundu
 
EÜAŞ İşçileri İş Güçlüklerinin Yüzde 20'ye Çıkarılmasını Talep Ediyor
ELEKTRİK Haberi
EÜAŞ İşçileri İş Güçlüklerinin Yüzde 20'ye Çıkarılmasını Talep Ediyor

Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdülüğü'nde çalışan kamu işçileri, 2023 yılı mart ayında başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çözüme kavuşturulmasını istedikleri taleplerini ilettiler.

 

www.enerjimagazin.com'a bir mektup göndererek taleplerini dile getiren EÜAŞ işçileri, TEİAŞ'ta hat, röle, test, yük tevzi merkezi gibi alanlarda görev yapan personeli örnek göstererek, "Bizim de iş güçlüğümüz bu arkadaşlarımız gibi yüzde 20'ye çıkarılsın. EÜAŞ'ta çalışan ekip şefi ve ekip sorumluları da prim alabilsin. Her kurumda daha önce yapılan tavan, tavan scala ayarlaması enerji çalışanları için de uygulansın. Santrallerde teknik büro ve engelli kadrosunda görev yapan arkadaşlarımıza da Yüksek Gerilim Tazminatı ve yüzde 10 ek prim verilsin. Sağlık çalışanlarına ve infaz koruma memurlarına uygulanan erken emeklilik yıpranma payının ölümle burun buruna çalışan ve yüksek gerilime maruz kalan biz enerji çalışanlarına da uygulansın" dediler.

 

EÜAŞ İşçilerinin talepleri şu şekilde:

 

TEİAŞ'ta görev yapan tüm ekiplerin (hat, röle, test, yük tevzi merkezi) arkadaşlarımızın iş güçlüğü önceki dönemlerdeki toplu iş sözleşmelerinde yüzde 20 oldu. 2023 yılının mart ayında başlayacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde aynı işi, zorlu koşullarda ifa eden EÜAŞ bakım ekipleri (elektrik, makine, elektronik,vb), vardiyalı çalışan (vardiya ustabaşı, mesul, kumanda operatörü, türbinop gibi) bizlerin iş güçlüklerinin de yüzde 20 olmasını istiyoruz.
 

TEİAŞ'ta ekip şefi, ve ekip sorumlusu olarak çalışan arkadaşlar prim alırken EÜAŞ'ta çalışan ekip şefi ve ekip sorumlusu prim alamamaktadır. Sözleşmede bulunan geçici 6'ncı maddenin yeniden düzenlenmesini de istiyoruz.
 

Her kurumda daha önce yapılan tavan, tavan scala ayarlaması (EÜAŞ, TEİAŞ, TEDAŞ) biz enerji çalışanlarına da yapılmasını istiyoruz.
 

Santrallerde teknik büro ve engelli kadrosunda görev yapan arkadaşlarımız da Yüksek Gerilim Tazminatı ve yüzde 10 ek prim istiyor.

 

İş yerlerimizde tekniker, mühendislik eğitimi almış teknik arkadaşlarımızın sayıları çok fazla. Onların da memur sözleşmelerinde olduğu gibi eğitim ücreti talepleri var.
 

Sağlık çalışanlarına ve infaz koruma memurlarına uygulanan erken emeklilik yıpranma payının ölümle burun buruna çalışan ve yüksek gerilime maruz kalan enerji çalışanlarına da uygulanmasını istiyoruz.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: eüaş, toplu iş sözleşmesi, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı