Europower Yüksek Gerilim Güç Transformatörü Üretecek
Haber
29 Mart 2024 - Cuma 22:51 Bu haber 2070 kez okundu
 
Europower Yüksek Gerilim Güç Transformatörü Üretecek
ELEKTRİK Haberi
Europower Yüksek Gerilim Güç Transformatörü Üretecek

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Tic. A.Ş.'nin dolaylı bağlı ortaklığı olan Europower World Enerji A.Ş, Yüksek Gerilim Güç Transformatörü üretecek. 2025 yılı ilk yarısında faaliyete geçmesi hedeflenen tesiste 550 kV 330 MVA güce kadar YG Güç Transformatörü üretilecek. Başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere yurtdışı pazarlar ve yurtiçi pazara satışı yapılacak YG güç transformatörlerinden tam bir yılda en az 200 milyon Amerikan Doları hasılat elde edilmesi öngörülüyor.

Girişim Elektrik'ten KAP'a konuya ilişkin yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulumuzun 29/03/2024 tarihinde almış olduğu 2024/1 Sayılı karar ile, şirketimizin yüzde 70 bağlı ortaklığı ve Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Tic. A.Ş.'nin dolaylı bağlı ortaklığı olan Europower World Enerji A.Ş.'nin Yüksek Gerilim Güç Transformatörü üretim faaliyetini üstlenmesine karar verilmiştir.

Dünyada son yıllarda hızla artan elektrik tüketimi nedeni ile YG Güç Transformatörleri için ciddi talep artışı olmuştur. Tedarik termin sürelerinin de aşırı uzaması nedeni ile bu konudaki yatırım planlarımız grubumuz açısından stratejik öneme sahiptir.

Başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere yurtdışı pazarlar ve yurtiçi pazara satışı yapılacak YG güç transformatörlerinden tam 1 (bir) yılda en az 200.000.000 USD'lik (İki yüz milyon, Amerikan Doları) hasılat elde edilmesi öngörülmektedir.

2025 yılı ilk yarısında faaliyete geçmesi hedeflenen tesiste 550 kV 330 MVA güce kadar YG Güç Transformatörü İmalatı yapılacaktır. Tesiste ayrıca ARGE/ÜRGE çalışmalarında da kullanılacak Türkiye'nin konusunda önde gelen Akredite YG Ekipmanları Test Laboratuvarı da bulunacaktır.

Test Laboratuvarı kurulması için konusunda dünyanın lider kuruluşlarından Alman HIGHVOLT firması ile anlaşılmış olup, laboratuvarda trifaze 1000 MVA güce kadar test gerçekleştirilebilecektir.

Kerosen vakumlu kurutma fırınları (VPD) İsviçreli MICIVAC AG firmasından, nüve kesim makineleri ise Alman GEORG firmasından sipariş edilmiştir.

Fabrika inşası için çelik konstrüksiyon ve prefabrik imalat süreçleri tüm hızıyla devam etmektedir.

Daha önce bildirilen 40.000.000 USD'lik (Kırk milyon, Amerikan Doları) yatırım tutarı, üretim hatlarının çoğunlukla Avrupa menşeili makinelerden oluşması nedeni ile 50.000.000 USD'ye (Elli milyon, Amerikan Doları) yaklaşabilecektir."

Kaynak: Editör:
Etiketler: europower, girişim elektrik, transformatör
Yorumlar
Haber Yazılımı