WIN EURASIA Hybrid’e Rekor Sayıda Ziyaretçi Kaydı
Haber
05 Kasım 2021 - Cuma 10:32 Bu haber 15565 kez okundu
 
WIN EURASIA Hybrid’e Rekor Sayıda Ziyaretçi Kaydı
GÜNDEM Haberi
WIN EURASIA Hybrid’e Rekor Sayıda Ziyaretçi Kaydı

Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen ve her yıl onlarca ülkeden endüstri profesyonelini bir araya getiren, Avrasya’nın lider sanayi fuarı WIN EURASIA Hybrid, aralarında 250’den fazla yabancı satın almacının olacağı alım heyetinin katılımıyla 10-13 Kasım 2021 tarihlerinde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Türkiye’de düzenlenen ilk hibrit sanayi fuarı olan WIN EURASIA Hybrid’e rekor sayıda online ziyaretçi kaydı alındı.

10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında, İstanbul’da Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nin yanı sıra çevrimiçi ortamda da düzenleyeceği WIN EURASIA Hybrid’te, her yıl olduğu gibi bu yıl da onlarca ülkeden endüstri profesyonellerini bir araya getiriyor. Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine, otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara, hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem iki yıl aradan sonra WIN EURASIA Hybrid’te yeniden buluşacak.

Bazı ürünler Hannover Fuarı’ndan önce ilk kez WIN EURASIA Hybrid’te dünya ile paylaşılacak!

Fuar öncesinde iş ortaklarının da katılımıyla gerçekleşen dijital basın toplantısında ilk kez Hannover Fairs Turkey Eş Genel Müdürü olarak konuklara hitap eden Annika Klar yeni görevinin heyecanını paylaşırken, bu yıl “Endüstriyel Dönüşüm” teması çerçevesinde gerçekleşecek WIN EURASIA Hybrid’in hem ziyaretçiler hem de katılımcılardan yoğun talep gördüğünü belirtti. Annika Klar sözlerine şöyle devam etti: “İki yıl aradan sonra İstanbul’da yapılacak ilk büyük endüstri buluşması olacak WIN EURASIA Hybrid’te; başta Avrupa ve Kuzey Afrika’dan olmak üzere, aralarında 250’den fazla yabancı satın almacının yer aldığı Alım Heyeti katılımcı firmalarla buluşacak. Fiziksel ortamda, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda 467 firma, dijital ortamda 80 firmanın yer alacağı WIN EURASIA Hybrid’in başlamasına sayılı günler kala rekor sayıda online ziyaretçi kaydı da alınmış durumda.”

Basın toplantısında söz alan Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın konuşmasında “İki yıllık zorunlu bir aradan sonra yeniden bir arada olmaktan dolayı sevinçliyiz. WIN Eurasia Hybrid, artık, içinde 360 derece sanayiyi barındıran tek bir fuar haline geldi. Tüm ihtisas fuarları birer ürün grubu olarak fuarda yer alıyor. Bu şekliyle WIN geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistemi bir araya getiriyor” dedi.

Bazı ürünlerin Hannover Fuarından önce WIN Eurasia 2021’de görücüye çıkacağını vurgulayan Ertaşkın bir robot firmasının, sınıfının en hızlı robotunu ilk önce Türkiye’de sergileyeceğini belirtti. Belkıs Ertaşkın konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz teknolojik dönüşümde kilit noktada. Kamu stratejilerinde önemli bir odak sektör. Ve aynı zamanda kalite, maliyet ve verimlilik yönünde ülke ekonomisine olan katkısını gittikçe arttırıyor. Küresel rekabetin başlıca unsuru, pazardaki tüm oyunculara erişerek kendi ürünümüzü iyi tanıtabilmek ve uluslararası ticari iş birliklerimizi artırmaktır. Fuarlar bu noktada kritik rol oynayarak, her segmentte müşteri profiliyle yeni iş birliği yapabilme, küresel rekabette varlık gösterebilme fırsatı sunuyor. Bu bağlamda sanayide dijitalleşmeyi tüm fuar alanında yaşarken otonom sistemlerden robot insan etkileşimine, anlık ısı haritası ve üretim takibinden karanlık fabrikalara, yapay zekâdan, derin öğrenmeye ve bulut sistemine kadar farklı teknolojik ürünler bu hollerde yer alacak.”

Sektörün lider firmalarından yoğun talep!

İki yıl aradan sonra, sektör temsilcilerinin yoğun ilgisiyle karşılanan WIN EURASIA Hybrid’e Almanya, Çin, Hırvatistan, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, İran, Polonya, Rusya, gibi ülkelerden katılımcılar yer alıyor. Almanya ise 2. Holde bir ülke pavilyonu düzeyinde fuara katılıyor. Anadolu delegasyonu çerçevesinde ise 27 şehirden katılım bekleniyor.

Ayrıca bu yıl hem Ticaret Bakanlığı’nın Alım Heyeti Programı hem de yapılan uluslararası iş birlikleri sayesinde; ihracatta artış hedeflenen Rusya, İtalya, Cezayir, B.A.E, Suudi Arabistan, Katar, Lübnan, Umman, Bahreyn, Mısır, Tunus, Libya, Ürdün, Fas gibi ülkelerden 250’den fazla satın almacı, katılımcılarla firma temsilcileriyle bir araya gelecek.

Fuar alanına gelen ziyaretçiler, Hannover Fairs Turkey’nin geliştirdiği yapay zekâ destekli eşleştirme sistemi üzerinden, fuar alanına gelmeden önce toplantılarını ayarlayıp, katılımcıyla ister standında isterlerse onlar için ayrılan B2B alanında görüşme yapabiliyorlar. Görüşmelerin aksama yaşanmadan yapılabilmesi için uyarı sistemleri de uygulama üzerinden sağlanıyor. Fuara fiziken gelmeyen dijital ziyaretçiler ise aynı sistem üzerinden chat ve video chat fonksiyonlarını kullanarak hibrit ve dijital katılımcılarla görüşmelerini gerçekleştirebiliyorlar.

Basın toplantısında sektörü temsilen bir konuşma yapan FESTO Genel Müdürü Osman Türüdü ise konuşmasında “Yeni teknolojiler hızla gelişiyor, sanayimizi, üretimimizi, ürünlerimizi, iş yapış şekillerimizi, insan makine ilişkilerini yeniden tanımlıyor. Günümüzde hemen hemen her makinada bulunan fiziksel elemanlar; dijital sistemlerle entegre oluyor, yazılım ve algoritmalarla birleşiyor, sensörlerle ve networklerle bir araya geliyor. Bu şekilde oluşan akıllı ve bağıntılı ürünlerle; daha kaliteli hammadde, işçilik ve enerji maliyetlerini düşürerek verimlilik artışını sağlayabiliyoruz. Yeni oluşan pazarlara yeni ürünler sunabildiğimiz bir noktaya geliyoruz. Bu anlamda WIN çok farklı teknolojileri ve sektörleri bir araya getirerek sektörümüz için hem iş ortakları rakipler veya sektörler hem de katılımcılar düzeyinde müthiş bir platform sağlıyor” dedi.

Hibrit fuar modeli ile fuar tecrübesi dijital ortamda da devam ediyor!

Hannover Fairs Turkey, COVID-19 salgınıyla iş hayatının bir parçası haline gelen dijital uygulamaları, Türkiye’de ilk kez WIN EURASIA Hybrid ile hayata geçiyor. WIN EURASIA Hybrid, bu yıl hem fiziki hem de dijital ortamda gerçekleştirerek seyahat edemeyecek sektör profesyonellerinin de WIN EURASIA Hybrid’te yer almalarını sağlıyor.

Dijital katılımcılar; sanal ortamda, fuar stantlarında sohbet fonksiyonları, birebir görüntülü görüşmeler ile satın alma yetkililerini ağırlama; ürünlerini 3 boyutlu sergileme imkânı bulacaklar. Ayrıca, fiziksel fuar ortamında da 5 m2’lik alanlarda fiziksel olarak yer alabilecekler. Konferansların da dijital ortama taşınacağı fuarda, konuşmacılar ister fuar alanında, isterlerse bulundukları yerden dijital sunum yapabilecekler.

Fiziksel olarak fuara katılamayacaklar için fuarın dijital ortama taşınmasının yanı sıra fiziksel fuar alanında alınan COVID-19 önlemleri WIN EURASIA Hybrid’in tercih edilmesinde etkili oluyor. COVID-19 önlemleri kapsamında özellikle girişte yoğunluk olmamasını sağlamak için ziyaretçi kayıtlarının sadece online olarak yapıldığı fuarda, fuarı ziyaret etmek isteyen profesyonellerin mobil uygulama ya da web sitesi üzerinden kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor. Fuar alanına giriş yapabilmek için; en az iki doz aşı olmak, son 6 ayda hastalığı geçirip iyileşmiş ve bir doz aşı olmuş olmak ya da son 48 saat içinde sonucu negatif çıkan PCR testinin ibraz edilmesi koşullarından en az bir tanesinin karşılanması gerekiyor. Fuarın Mobil Uygulaması ile sıra beklemeden giriş, katılımcı stantları için uygulanacak kurallar, salonların kapasitelerinin sosyal mesafe kurallarına göre planlanması gibi uygulamalar da yine fuarda hayata geçirilecek COVID-19 önlemleri arasında yer alıyor.

Aksa’nın çözüm ortaklığı ile Jeneratör Özel Alanı ilk kez WIN EURASIA Hybrid’te yer alacak!

Katılımcı ve ziyaretçilerine 360 derece imalat sanayiini tecrübe etmek için benzersiz bir fırsat sunmaya hazırlanan WIN EURASIA Hybrid’te bu yıl ilk kez Jeneratör Özel Alanı da yer alıyor. Aksa’nın çözüm ortaklığı ile oluşturulan ve 6. Salon’da bulunan Jeneratör Özel Alanı’nda ziyaretçiler jeneratörler ile ilgili en güncel bilgileri edinme ve yeni teknolojilerle tanışacaklar.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: enerji, WIN EURASIA Hybrid, endüstri, elektrik,
Yorumlar
Haber Yazılımı