Astor Enerji YKB Geçgel’den Asılsız Haberlere Karşı Hukuki Hamle
Astor Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel, hakkında sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yer alan ABD’de bulunduğuna ilişkin haber ve paylaşımlar üzerine yaptığı açıklamada, 20 Eylül’de planlı olarak gerçekleştirdiği iş seyahati kapsamında ABD’ye gittiğini ve 29 Eylül’de Türkiye’ye döndüğünü bildirdi.
Geçgel, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Eylül’de kendisine ve Astor Enerji AŞ'ye ait nakit ve sermaye piyasası varlıkları üzerine tedbir konulduğunu, 27 Eylül’de ise şirket üzerindeki tedbirin kaldırıldığını belirtti.
Sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında 27 Eylül’den itibaren kendisinin ABD’de bulunduğuna yönelik haber, yorum ve paylaşımların kamuoyuna yansıdığını aktaran Geçgel, bu nedenle kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu ifade etti.
Geçgel, ABD seyahatinin söz konusu tedbir kararından önce, 20 Eylül’de planlı olarak gerçekleştirilen bir iş seyahati olduğunu belirterek, seyahatin şirketin ABD’deki müşterileriyle imzaladığı sözleşme ve taahhütlerin yerine getirilmesi, tedarik edilecek elektromekanik ekipmanların satış sonrası servis hizmetlerinin koordinasyonu ve ülkede yapılması planlanan yatırımlara ilişkin projeksiyonların değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.
29 Eylül’de Türkiye’ye döndüğünü bildiren Geçgel, şirketin ticari faaliyetlerinde ve ABD’de bulunan müşterilerle yapılan sözleşmelerin ifasında herhangi bir aksama veya olumsuz durum bulunmadığını ifade etti.
Geçgel, kendisinin ve şirketinin soruşturma kapsamında hakkında bazı iddialar bulunan kişi, şirket veya spekülatif yapılarla hukuki irtibatının bulunmadığını savundu.
Ticari itibarını ve saygınlığını zedeleyici gerçek dışı paylaşımların hukukçuları tarafından incelendiğini belirten Geçgel, bu bilgileri paylaşan ve yayan kişi ve kurumlar hakkında gerekli hukuki ve cezai yollara başvurulması için hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.
Geçgel, açıklamasında, halka açık bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak sorumluluk duygusuyla Türkiye için üretmeye ve katma değer sağlamaya devam edeceğini belirterek, şirket veya kendisi tarafından KAP ya da resmi internet sitesi aracılığıyla doğrulanmayan bilgilere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.