Eyüp Sabri Koçak Üretim Grubu Genel Müdürü Oldu

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak büyümeye devam eden Ekvator Enerji’de, 26 yıllık deneyime sahip Eyüp Sabri Koçak, “Üretim Grubu Genel Müdürü” görevine getirildi. Toplamda 12 santrali bulunan Ekvator Enerji Grubu, 146 MW’lık kurulu güç ile elektrik enerjisi üretiminde faaliyet gösteriyor.

26 yıllık enerji sektörü deneyimine sahip olan Eyüp Sabri Koçak, 26.07.2022 tarihi itibariyle lisanslı ve lisanssız elektrik üretim projelerinin geliştirilmesi, portföye dahil edilecek yeni santrallerin belirlenmesi ve satın alımının yapılması, portföydeki santrallerin bakım, onarım ve işletilmesi süreçlerinden sorumlu “Üretim Grubu Genel Müdürü” olarak atanmıştır.

Lisans eğitimini ODTÜ İnşaat Mühendisliği’nde, yüksek lisans eğitimini yine ODTÜ’de tamamlayan Koçak, Ankara merkezli ERE Holding bünyesinde YİD modeli ve üretim lisanslı toplam kurulu gücü 600 MW’ı aşkın HES projelerinin geliştirilmesi, planlanması ve yapımında bilfiil görev almış, daha sonra sektörde birçok ulusal ve uluslararası yatırımcıya danışmanlık, proje geliştirme, santral satın alma ve anahtar teslim devreye alma hizmetleri vermiştir.