K.Irak ile Türkiye Arasında Kaçak Hat mı Döşendi?

Enerjimagazin-Irak Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında kaçak boru hattı döşenerek petrol sevkiyatı yapıldığına dair haberlere Erbil hükümeti sert tepki göstererek, söylenenlerin tamamen gerçekdışı dedikodulardan ibaret olduğu ifade edildi..
Basnews’te yer alan habere göre, bazı yayın organlarında yer alan “Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında kaçak boru hattı döşenerek petrol sevkiyatı yapıldığına dair haberlere ilişkin” bir açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizeyi, “Birkaç gündür Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında Hakkari’ye doğru uzanan kaçak bir petrol boru hattı bulunduğuna dair asılsız haberler yayınlanıyor. Hakkari dağlık bir bölge, biliyorsunuz. 500 metrelik bir boru hattı nereye, nasıl ve ne kadar petrol götürebilir ki” diye sordu ve yazılanların dedikodu olduğunu belirtti.
“Hükümetimiz asla böyle bir yola başvurmaz. Petrol ihracatımızı anayasal zeminde yapmak tercihimizdir ve bu da Federal Irak Hükümetiyle uzlaşı içerisinde yapılır. Bu yüzden de yasadışı herhangi bir sevkiyata başvurmamız mümkün değil” diyen Dizeyi herkesin bildiği tek bir petrol boru hattının olduğunu ve hükümetler arasında uzlaşı sağlanıncaya kadar buradan yapılan sevkiyatın da durdurulduğunu vurguladı.