Bakan Dönmez Çiftçiye TEMSAN Tarafından Üretilen BİOTEM Hediye Etti
Haber
23 Mayıs 2023 - Salı 23:34 Bu haber 8219 kez okundu
 
Bakan Dönmez Çiftçiye TEMSAN Tarafından Üretilen BİOTEM Hediye Etti
ENERJİ Haberi
Bakan Dönmez Çiftçiye TEMSAN Tarafından Üretilen BİOTEM Hediye Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'e 80 km uzaklıktaki Seyitgazi ilçesi Çukurca Köyü'nde yaşayan ve çektiği köy yaşamı videoları ile Youtube’de izlenme rekorları kıran Orhun Topkaya’ya TEMSAN'ın ürettiği BİOTEM'i hediye etti. BİOTEM’i hediye etmek üzere Topkaya’nın köyüne giden Dönmez, Topkaya’yı da yanına alarak TOGG ile kısa bir tur attı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Dönmez, “Orhun'u Youtube'da izledik. Tarımla ve hayvancılıkla ilgili içerik üreten bir kardeşimiz. Bugün, Orhun'un köyüne gittik. TEMSAN'ın ürettiği BİOTEM'i denemesi için kendisine teslim ettik. Sonra TOGG ile kısa bir tur attık.” ifadelerini kullandı.

Dönmez’in Topkaya’ya hediye ettiği BİOTEM, hâlihazırda kullanılan organik atıklardan biyogaz üretimi yapan sistemlerin güneş enerjisine bağımlılıklarını ortadan kaldıran, bu sayede dört mevsim biyogaz üretimi sağlayan fosil yakıtlar yerine temiz enerji kaynaklarını işleyerek kullanıcısının pişirme ihtiyaçlarını giderebilen, özellikle kırsal yerleşimlerde;

Pişirme amaçlarıyla odun, kömür, mutfak tüpü gibi tükenebilen enerji kaynakları yerine hayvan atığını enerjiye çeviren

Düşük maliyetli,

Herhangi bir ek yatırıma ihtiyaç duymayan,

Nakliye ve kurulumu kolay,

Kullanımı basit, işletme ve bakım giderleri düşük, getirisi yüksek,

Tak-Çalıştır kullanımıyla pratik, kullanıcı ve çevre dostu,

Atığı gübre olarak kullanılabilen mikro ölçekli bir ürün.

BİOTEM, 1 ila 3 arası büyükbaş hayvana sahip bir hanenin 3 öğün yemeğini pişirebilecek kapasitede tasarlanmış olup aynı zamanda 1 m³  biyogazdan 1000 W güçte 1 saat süreyle elektrik üretebilmeyi imkânlı hale getirmektedir. Günlük 20 L büyükbaş hayvan atığı beslemesi ile yaklaşık olarak 1 m³ biyogaz elde edilebilmektedir.

Tüm bu özellikleriyle BİOTEM, pratik, kompakt, tak-çalıştır kullanıma uygun bir ünitedir. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaza ve mutfak tüpüne bağımlılığını azaltmak için TEMSAN tarafından tasarlanmış kullanıcı ve çevre dostu bir üründür.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: elektrik, enerji, biotem, fatih dönmez
Yorumlar
Haber Yazılımı