Bakan Dönmez Elektrik Kesintilerinin Yaşandığı Isparta'ya Gitti
Haber
03 Mart 2022 - Perşembe 21:02 Bu haber 11049 kez okundu
 
Bakan Dönmez Elektrik Kesintilerinin Yaşandığı Isparta'ya Gitti
ELEKTRİK Haberi
Bakan Dönmez Elektrik Kesintilerinin Yaşandığı Isparta'ya Gitti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışının ardından yaşanan elektrik kesintilerine yapılan müdahale çalışmalarını incelemek amacıyla Isparta'ya gitti.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu tarafından karşılanan Dönmez, TEİAŞ 7. Bölge Müdürlüğünde TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya başkanlık etti.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada enerji nakil hatlarında meydana gelen yıkılmalar ve hat kopmalarından dolayı il genelinde bazı köy ve mahallelere (yaklaşık 18 oranında aboneye) henüz yeterli ve düzenli elektrik enerjisi ulaştırılamadığı bildirildi.

Açıklamada aşağıdaki bilgilere yer verildi:

Elektrik enerjisinin en kısa zamanda verilebilmesi için; sorumlu ve görevli elektrik şirketleri ve bunlara destek olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile çevre illerden de gelen takviye ekiplerle (315 personel ve 118 araç ve iş makinasıyla) kesinti yaşayan vatandaşlarımıza biran önce elektrik enerjisini verebilmek için çalışmalara aralıksız devam etmektedirler.

Yoğun kar ve buzlanmadan dolayı oluşan direk ve hat kopmalarının geniş bir alanda ve farklı akslarda oluşması, çalışma yapılacak hatların yüksek kesimlerde bulunması ve ulaşılmasındaki zorluklar, arızaların giderilmesine ve şehrimizin tamamına elektrik verilebilmesinde gecikme yaşanmasına sebep olmaktadır. Bazı bölgeler ise geçici olarak 16 adet jeneratörle desteklenmektedir. Uygun durumlarda kullanılmak üzere 6 adet jeneratör ise hazır bekletilmektedir.

Aralıksız ve takviye ekiplerle devam eden bu çalışmalar sonucu günün ilerleyen saatlerinde şehrimizin tamamına yakınında elektrik enerji ihtiyacı karşılanacaktır.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: fatih dönmez, elektrik, Isparta
Yorumlar
Haber Yazılımı