Barış Erdeniz Elder’in Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu
Haber
26 Mart 2024 - Salı 17:19 Bu haber 2499 kez okundu
 
Barış Erdeniz Elder’in Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu
ELEKTRİK Haberi
Barış Erdeniz Elder’in Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, Elder’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Kıvanç Zaimler ve Memet Atalay da yeni dönemde Erdeniz'in yardımcılığı görevini üstlendi.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren dağıtım şirketlerinin çatı örgütü Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder)’in, 10. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılım ile bugün Ankara’da gerçekleştirildi.

Genel Kurul sonrasında toplanan yeni Yönetim Kurulu kendi arasında görev bölümü yaptı. Alınan karar doğrultusunda, üç yıldır Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Kıvanç Zaimler görevini Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Başkanı Barış Erdeniz’e devretti.

Erdeniz, 2024-2026 yılları arasında Elder Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Yeni dönemde Yönetim Kurul Başkan Yardımcılığı görevlerini ise Kıvanç Zaimler ve Memet Atalay üstlenecek.
Açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ile Elder 9. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler’in yaptığı Genel Kurulda, kamu ve özel sektörden çok sayıda katılımcı da yer aldı.

Erdeniz'den Açıklama

Sosyal Medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Erdeniz, "2021 yılından bu yana Başkan Yardımcılığını üstlendiğim, elektrik dağıtım sektörümüzün çatı örgütü ELDER'in bugün gerçekleṣtirilen Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildiğimi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyor, beni bu göreve layık gören tüm sektör paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Son 3 yıldır ELDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sayın Kivanc Zaimler'e çalışmalarından ve ELDER'e katkılarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum.

2024-2026 yılları arasındaki görev süremde “tüm paydaşlara değer yaratma” ilkesini odağımıza alarak bu ilke doğrultusunda, kesintisiz ve kaliteli enerji arzını tavizsiz müşteri memnuniyeti ile bir araya getirerek ülkemizde elektrik dağıtım hizmetinin katma değerini artıracak, yeşil ve dijital dönüşümü eş zamanlı olarak ele alarak ikiz dönüşüm yaklaşımıyla dağıtım altyapımızı yarına daha hazır hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: barış erdeniz, elektrik, elder
Yorumlar
Haber Yazılımı