Bis Enerji’ye Ait Bursa Doğal Gaz Termik Santrali İcradan Satışa Çıkarıldı
Haber
06 Ekim 2021 - Çarşamba 21:26 Bu haber 22719 kez okundu
 
Bis Enerji’ye Ait Bursa Doğal Gaz Termik Santrali İcradan Satışa Çıkarıldı
ELEKTRİK Haberi
Bis Enerji’ye Ait Bursa Doğal Gaz Termik Santrali İcradan Satışa Çıkarıldı

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Bis Enerji'ye ait 486 MWe kurulu güce sahip Bursa Doğal Gaz Termik Santrali Bursa 7'nci İcra Dairesi tarafından ihaleyle satışa sunuldu. Santral, Türkiye'nin 47'nci Bursa'nın ise 2'nci büyük enerji santrali konumunda.
Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre; Bursa'nın Nilüfer İlçesi Minareli Çavuş Mahallesi’nde bulunan 30 bin 521 m² alan üzerinde kurulu 486 MW kurulu güce sahip Santralde, 3 ayrı kombine çevrim (toplam 8 gaz türbini ve jeneratörleri, 8 atık ısı kazanı, 3 buhar türbini, jeneratörü, konderseri ve soğutma kuleleri), 2 katlı şalt binası, deminarelize su işleme tesisi, tesis ana kontrol odası, trafo ve soğutma üniteleri, 6 katlı idari bina, yemekhane, güvenlik kulübesi ve lojistik binaları, işçi soyunma kabinleri ve banyoları ile müştemilatlar ve çevre istinat duvarları bulunuyor.
1 milyar 388 milyon 375 bin Türk Lirası muhammen bedelle satışa çıkarılan santralin ilk satış ihalesi 25 Kasım 2021 tarihinde Bursa Merkez Adliyesi Konferans Salonunda yapılacak.
İhaleye ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız
Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: BİS ENERJİ, ELEKTRİK, BURSA, İCRA, ENERJİ
Yorumlar
Haber Yazılımı