Çoruh EDAŞ Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
Haber
07 Kasım 2022 - Pazartesi 10:49 Bu haber 8634 kez okundu
 
Çoruh EDAŞ Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
ELEKTRİK Haberi
Çoruh EDAŞ Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çoruh EDAŞ Artvin İl Müdürlüğü, TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğü tarafından Arhavi ilçesine tesis edilen trafo merkezine bölgedeki dağıtım altyapısını kalıcı olarak bağladı.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), bölgede gerçekleştirdiği yatırımlarına kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Son olarak Artvin’in Arhavi ilçesinde kesintisiz enerji sağlamak adına gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğü tarafından Arhavi ilçesine tesis edilen trafo merkezine, bölgedeki dağıtım altyapısını kalıcı olarak bağladı. Bölgede Hopa Mobil Trafo Merkezi üzerinden enerji alan Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerine alternatif enerji kaynağı sağlanırken geçici güç ile dağıtım sistemine bağlı olan 5 adet hidroelektrik santralin kalıcı bağlantıları tamamlandı.

Konusunda uzman 50 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen alt ve üst yapı çalışmalarıyla; 20 kilometrelik enerji nakil hattında bakım ve ağaç kesimi, kesici değişimleri, hücre ilaveleri, dağıtım merkezi devreye alma bağlantıları, röle ayarları, XLPE bağlantıları gibi sistemi kalıcı hale çevirecek ve enerji arzında sürekliliği sağlayacak uygulamalar sonuçlandırıldı.

Dağıtım sisteminde alternatif beslemelerin oluşturulması ve teknik kayıpların azaltılması amacıyla bölgenin enerji üretiminin artırılmasına yönelik çalışmaları başarıyla sonuçlandıran Çoruh EDAŞ Artvin İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Artvin ili ve ilçelerinde sadece elektrik alt yapı hizmetiyle değil sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak bölgemize hizmet etme ve ülke ekonomisine katkı sağlama ilkelerimiz için kesintisiz çalışmaya devam ediyoruz” denildi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: çoruh edaş, artvin, enerji, elektrik, teiaş
Yorumlar
Haber Yazılımı