Çoruh EDAŞ Yatırımlarıyla Trabzon’un Sanayisine Güç Veriyor
Haber
22 Mart 2024 - Cuma 10:59 Bu haber 2111 kez okundu
 
Çoruh EDAŞ Yatırımlarıyla Trabzon’un Sanayisine Güç Veriyor
ELEKTRİK Haberi
Çoruh EDAŞ Yatırımlarıyla Trabzon’un Sanayisine Güç Veriyor

Elektrik dağıtım hizmeti sunduğu illerde 1,5 milyon aboneye enerji arzı sağlayan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Trabzon’daki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, 36 milyon TL bedelindeki yeni yatırımla Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu enerji nakil hattını devreye alarak Trabzon’un sanayisine güç verdi.

Elektrik dağıtım faaliyetlerini dijitalleşme odaklı projeler ve yeni yatırımlar ile güçlendiren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Trabzon’daki aydınlatma ve yenileme çalışmalarının ardından enerji güçlendirme faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Şirket, 2024 yılı yatırım planı çerçevesinde, kurulumu devam eden Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin 23,25 MVA gücündeki enerji talebini karşılamak adına Hürriyet Mahallesi ile Güneysu Mahallesi arasındaki 9,5 kilometrelik güzergahta enerji nakil hattı projesi gerçekleştirdi.

Toplamda 36 milyon TL bütçe bedelindeki proje kapsamında, bölgeye 39 adet enerji nakil hattı direği ile 8 bin 500 metre orta gerilim kablosu montaj edilmiş olup Köprücek Mahallesi ve OSB’nin bulunduğu Güneysu Mahallesi’nde iki adet dağıtım merkezi tesisi yapıldı. Bu çalışmayla birlikte Trabzon iline son bir yılda yapılan yatırım 1,2 milyar TL’ye ulaştı.

Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “Tekonoloji, inovasyon ve insan odaklı iş yapış modelimizle toplam 5 şehirde elektrik dağıtım hizmeti sunduğumuz müşterilerimize, kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yapımı devam eden Vakfıkebir OSB’de hayata geçirdiğimiz enerji nakil hattı ile kentimizin sanayi ile katma değerli kalkınmasına katkı sağlayacak yeni bir projeye imza attık. 2024 yılı hedeflerimiz çerçevesinde, bölge ekiplerimizin desteğiyle şehrimizin her noktasında enerjilendirme, aydınlatma, elektrik şebekesi yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: çoruh edaş, trabzon, elektrik, osb
Yorumlar
Haber Yazılımı