Dronların Enerji Sektöründe Kullanımı Artıyor
Haber
30 Eylül 2022 - Cuma 12:53 Bu haber 9849 kez okundu
 
Dronların Enerji Sektöründe Kullanımı Artıyor
ENERJİ Haberi
Dronların Enerji Sektöründe Kullanımı Artıyor

Günümüzde dronların en aktif kullanıldığı sektörlerin başında enerji geliyor.  Dronların güvenli ve verimli hale gelmesiyle enerji sektöründe dron kullanımı şirketlerin hem maliyetten, hem de zamandan yarı yarıya tasarruf etmesini sağlıyor.  

Günümüzde dronlar güneş, rüzgar, petrol ve elektrik gibi alanlarda aktif rol oynamaya başladı. Dronların sağladığı pek çok avantajdan dolayı enerji sektöründe yoğun olarak kullanılmaya başlandığını belirten Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız; “Enerji sektöründe kullanılan binaların, malzemelerin, enerji üreten altyapı mekanizmalarının periyodik olarak incelenmesi ve denetlenmesi gereklidir. Denetleme sırasında hem yüklü miktarda maliyet ortaya çıkar, hem de insan gücünün karşılaşabileceği çeşitli tehlikeler göz ardı edilebilir. Bu noktada verimli çalışmasıyla aktif rol oynayan dronlar şirketleri hem maliyetten, hem de zamandan yarı yarıya tasarruf ettiriyor” dedi.

Rüzgar türbinlerinden güneş panellerine, elektrik nakil hatlarından petrol ve gaz varlıklarına kadar bir çok konuda enerji sektöründe dron teknolojilerinin denetleme yapabilme kabiliyetinde olduğunu söyleyen Yaldız; “Hassas denetim, tahribatsız muayene ve test prosedürlerinde problemler oluşmadan önlem alınmasını sağlayan dronlar sayesinde enerji sektöründeki denetim ve muayene işlemlerinde oluşabilecek ciddi maliyetlerin önüne kolayca geçebiliyor. Dronlar, denetlenen birimin 3 boyutlu modellemesini, çevrenin haritalanmasını ve çeşitli değerlerin ölçülmesi gerçekleştirebiliyor. Enerji sektöründe dron kullanımı ayrıca insan hayatının tehlikeye atılmasını da engelliyor. Çünkü dronlar, enerji sektöründeki tesislerin kurulmasına ve yer planlamasına kadar birçok konuda da kullanıldığından ulaşımı zor ve tehlikeli alanlarda hiçbir insanın hayatını tehlikeye atmadan uçuş yapılabilmesine olanak sağlıyor. Önümüzdeki dönemde enerji sektöründe dron kullanımının, sağladığı tüm bu avantajlardan dolayı daha da yaygınlaşacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: drone, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı