Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı
Haber
18 Aralık 2021 - Cumartesi 12:26 Bu haber 12950 kez okundu
 
Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı
ELEKTRİK Haberi
Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik piyasasında arz güvenliğinin temini için gerekli yedek kapasite de dâhil olmak üzere yeterli kurulu güç kapasitesinin oluşturulması ve/veya uzun dönemli sistem güvenliğinin temini için güvenilir kurulu güç kapasitesinin korunması amacıyla Sistem İşletmecisi tarafından işletilecek olan kapasite mekanizmasına ilişkin kuralları belirledi. Kurum tarafından hazırlanan “Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik, 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Yönetmelik, hangi santrallerin kapasite mekanizması içinde yer alabileceğine, yerli kaynaklara verilecek önceliklere, kapasite ödemelerine esas yıllık bütçenin belirlenmesine, bütçenin nasıl kullanılacağına, hangi aralıklarla ilgili üretim lisansı sahibi tüzel kişilere kapasite ödemesi yapılacağına, kapasite ödemelerine esas maliyet bileşenlerinin hesaplanmasına, kapasite mekanizmasında yer alan santrallere yapılacak kapasite ödemelerinin hesaplanmasına ve ödeme yapılmasına engel teşkil eden hususlara dair usul ve esasları kapsıyor.

Yönetmeliğin yayımlanması ile birlikte 20 Ocak 2018 tarihli ve 30307 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmeliğe Ulaşmak İçin Tıklayınız

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: epdk, kapasite mekanizması, elektrik, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı