EÜAŞ Çalışanlarının Lisansüstü ve Doktora Eğitimlerini Almaları Hedefleniyor
Haber
15 Ekim 2021 - Cuma 20:09 Bu haber 11772 kez okundu
 
EÜAŞ Çalışanlarının Lisansüstü ve Doktora Eğitimlerini Almaları Hedefleniyor
ELEKTRİK Haberi
EÜAŞ Çalışanlarının Lisansüstü ve Doktora Eğitimlerini Almaları Hedefleniyor

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü Dr. İzzet ALAGÖZ, EÜAŞ çalışanlarının lisansüstü ve doktora eğitimlerini almalarının hedeflendiğini söyledi. 

14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF), Antalya Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlendi. Fuarda MMG Genel Başkanı Bülent ŞEN'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan ALAGÖZ, EÜAŞ bünyesinde yapılan Ar-Ge çalışmalarına değinerek “Santrallerde mühendislik çözümler üretme noktasında çalışmalarımız var. Yardımcı yakıt olarak hidrojenin kullanımı, kömürün gazlaştırılması ve termik santrallerde daha temiz yanma modelleri gibi çok ciddi Ar-Ge çalışmaları yapılıyor. Bir de yerli üretime destek vermek için rüzgar türbini çalışması yapıyoruz.” dedi.  

“BÖYLE BİR DİNAMİZMLE BÖYLE BİR SEKTÖRÜ YÖNETEMEYİZ!”

Üniversiteden mezun olduktan sonra kamuda işe başlayan personelin büyük oranda özel sektörle ilişkisinin kesildiğini kaydeden ALAGÖZ, “Diplomaları ellerinde, kendilerini geliştirme ihtiyacı hissetmiyorlar. Böyle bir dinamizmle böyle bir sektörü yönetebilir miyiz? Yönetemeyiz. Sonuna kadar kendimizi geliştirmemiz, araştırmamız ve sektörün bütün dinamiklerini allak bullak edecek şekilde liderlik yapmamız gerekiyor. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın enerji noktasının da lideri olmak zorundayız.” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELERLE YÜRÜTÜLEN CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR”

ALAGÖZ, EÜAŞ olarak üniversitelerle yürütülen ciddi çalışmalar olduğunu belirterek “Hedefimiz EÜAŞ çalışanlarının lisansüstü ve doktora eğitimlerini almaları ancak üniversite hocalarımız da sanayinin içerisinde olmalılar. Birlikte oturalım, birlikte kalkalım, birlikte dert edelim, düşünüp çözüm üretelim. Böylece bu hocalarımız diğer öğrencilere anlatırken de gerçek sorunlarına gerçek dünyada bilgiler aktarsınlar. Dolayısıyla akademide her türlü iş birliğine açığız.” dedi. 

“BİZ YARIN DEĞİLİZ, ÜLKENİN BUGÜNÜYÜZ.”

“En büyük sıkıntımız yetişmiş insan gücü” diyen ALAGÖZ şunları sözlerine ekledi: “Afetler geçiyor, yangınlar sönüyor, seller bitiyor, Allah korusun zararlar oluyor, kayıplarımız da oluyor, vefat edenlerimiz de oldu. İçimiz yandı ancak bunlar gelip geçiyor. Dünyada hammadde kıtlığı da aşılabilir, ekonomi de düzelebilir ama geçmeyen bir şey var. İnsan yetiştirmezsek geleceğimiz karanlıkta. O yüzden bu çalışmalara çok önem vermemizin sebebi bu.  Ülkemize bizden sonra gelecek insanların bizden daha iyi şeyler yapması için zemin hazırlamamız gerekiyor. Biz bu ülkenin bugünüyüz. Gün bugündür bizim konuşacağımız gün ama yarın değil. Biz yarın değiliz, ülkenin bugünüyüz, yarını hazırlamamız gerekiyor. O yüzden en büyük eksikliğimiz en büyük arzu ettiğimiz ülkede insan yetiştirebiliyor olmamız gerekiyor. Biz kendi gücümüzün yettiğince bunu yapmaya çalışıyoruz.”

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: eüaş, bülent şen, elektrik, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı