EÜAŞ, ÇEMPAŞ Adıyla Bağlı Ortaklık Kuruyor
Haber
25 Nisan 2016 - Pazartesi 00:10 Bu haber 3431 kez okundu
 
EÜAŞ, ÇEMPAŞ Adıyla Bağlı Ortaklık Kuruyor
- Haberi
EÜAŞ, ÇEMPAŞ Adıyla Bağlı Ortaklık Kuruyor

Enerjimagazin-Bakanlar Kurulu, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nün (EÜAŞ), 'Çayırhan Enerji ve Madencilik Proje Anonim Şirketi (ÇEMPAŞ)' adıyla bağlı ortaklık kurmasına karar verdi.
Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Türkiye’nin enerji arz güvenliğine katkıda bulunmak, termik santral ve maden işletme projelerini geliştirmek ve Çayırhan’da bulunan linyit sahaları için uluslararası geçerliliği olan kaynak ve rezerv raporları ile bu rezervlere dayalı olarak kurulacak elektrik üretim tesislerinin fizibilite raporlarının hazırlanması, gerekli izin ve onaylarının alınarak yatırıma hazır hale getirilmesi amacıyla, sermayesinin tamamı Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğüne ait olmak üzere 'Çayırhan Enerji ve Madencilik Proje Anonim Şirketi (ÇEMPAŞ)' adıyla bağlı ortaklık kurulacak.
Bağlı ortaklığın faaliyet konularının kapsamı, merkezi ile sermayesi için gerekli bütün hükümleri ana sözleşmesinde belirtilecek.
Bağlı ortaklığın ana sözleşmesi Yüksek Planlama Kurulu kararı ile belirlenir ve ana sözleşmede yapılacak değişiklikler için de aynı usul uygulanacak.
Bağlı ortaklığın ana sözleşmesine göre teşkilatlanması, bu Kararın yürürlüğe girmesinden itibaren altmış gün içinde tamamlanacak.
Kaynak: Editör:
Etiketler: EÜAŞ,, ÇEMPAŞ, Adıyla, Bağlı, Ortaklık, Kuruyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı