İBB AB İle Sürdürülebilir Enerji Anlaşmasını İmzaladı
Haber
30 Temmuz 2021 - Cuma 10:19 Bu haber 15338 kez okundu
 
İBB AB İle Sürdürülebilir Enerji Anlaşmasını İmzaladı
ENERJİ Haberi
İBB AB İle Sürdürülebilir Enerji Anlaşmasını İmzaladı

AB ile İBB arasında “Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi’ konusunda mutabakat  zaptı, Litvanya’dan gelen bir heyetle İBB’nin Saraçhane yerleşkesinde  imzalandı. Bu anlaşma çerçevesinde AB, İBB’ye sürdürülebilir enerji  konusunda projelerin geliştirilmesi için hem danışmanlık hizmeti hem  de 3 milyon avro hibe desteğinde bulunacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs 2021 tarihinde  “EUforEnergy” programı kapsamında, “Enerji Dönüşümü için Avrupa
Birliği (AB): Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi Projesi’ne yaptığı başvuru geçtiğimiz günlerde olumlu  sonuçlanmıştı. Projeyle birlikte AB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne  “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Planı”nın (SECAP) geliştirilmesi  konusunda danışmanlık hizmeti verecek, teknik destek ve kapasite  desteği sağlayacak.
PROJE DANIŞMANLIĞI LİTVANYA’DAN
İBB’nin sürdürülebilir enerji vizyonuna önemli katkı sağlayacak proje  anlaşmasının imzaları, Litvanya’dan Merkezi Proje Yönetimi Ajansı (Central Project Management Agency – CPMA) Direktör Yardımcısı Jurate Lepardiniene ve İBB Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka  arasında imzaladı. İBB Dış İlişkiler Daire Başkanlığı AB İlişkileri Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleşen imza töreninde ve Çevre Koruma Müdürlüğü ile Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü  yetkilileri de hazır bulundu.
“İBB İLE GELECEK ADINA ÇOK DAHA İYİ İŞLER ÇIKARTACAĞIMZA İNANIYORUZ”
İmza töreninde görüşlerini paylaşan, CPMA Direktör Yardımcısı Lepardiniene, İBB’nin sürdürülebilir enerji alanındaki gayretlerinin  heyecan verici olduğunu söyledi. Jurate Lepardiniene sözlerini şöyle  sürdürdü:
“İş birliğimiz ile birlikle çok önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz. Hem bizim tarafımızdan hem de sizin tarafınızdan gelecek olan  fikirlerle İBB çok önemli projelere liderlik etmiş olacak.”
ALKANALKA: “KÜRESEL ISINMAYA KARŞI ARTIK SOMUT BİR EYLEM PLANINA SAHİP
OLACAĞIZ”
Atılan imzaların ardından, proje hakkında bilgiler aktaran İBB Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka, “Bu proje ile çağımızın ve  geleceğimizin en büyük problemi olan küresel ısınmaya karşı mücadelede İBB, artık somut bir eylem planına sahip olacak dedi. Alkanalka şu  ifadelerde bulundu:
“SECAP projesi, Başkan İmamoğlu’nun da önem verdiği ve üzerinde  durduğu bir projeydi. Atılan imzalarla birlikte artık somut adımlar  atacağız. Bu, aynı zamanda hem Avrupa’nın büyük megapolü İstanbul hem  de ülkemiz için önemli bir kazanım. Bundan sonra, bize danışmanlık  hizmeti verecek profesyonellerin teknik birikimiyle bizim  projelerimizi en uygun şeklide eşleştirip, harekete geçeceğiz.”
Kaynak: Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: ab, ibb, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı