İran'da Yeni Nesil Metal-Hava Pilleri Üretildi
Haber
08 Ağustos 2021 - Pazar 09:13 Bu haber 15612 kez okundu
 
İran'da Yeni Nesil Metal-Hava Pilleri Üretildi
İran'da bir teknoloji şirketi tarafından lityum pillere göre 5 kat enerji üretimi yapabilen yeni nesil metal-hava pilleri üretildi.
ENERJİ Haberi
İran'da Yeni Nesil Metal-Hava Pilleri Üretildi

Teknoloji şirketinin CEO'su Seccad Mihrabi, İRNA'ya yaptığı açıklamada, 'Metal bu pillerde anot rolü oynar ve hava bir katot görevi görür. Bu iki element bir elektrokimyasal hücrenin ana bileşenleridir. Metal-hava pilleri, yapımında kullanılan modern teknoloji nedeniyle düşük ağırlık ve fiyatla pazarlanmaktadır' dedi.

Bu ürünün en önemli özelliğinin lityum pillere göre 5 kat enerji üretimi, kurşun asit pillere göre 20 kat enerji üretimi, düşük hacim ve ağırlık, çevre kirliliği olmaması, çevreden etkilenmemesi, nemli ortamda kullanılabilir olması ve güvenlik arttırıcı olduğunu kaydeden Mihrabi, 'Saniva adı verilen proje, değerli metal kullanma ihtiyacı gibi metal-hava pillerinin ticarileştirilmesindeki bazı sorunları ortadan kaldırıyor, teknoloji ve malzemelerde tamamen yerli alternatif bir malzeme kullanıyor' diye belirtti.

Bu pil, elektrikli araçlar, askeri araçlar, yedek güç sistemleri, acil durum güç kaynağı, modern tarım ekipmanları, çevre izleme araçları oyuncak endüstrisi ve deniz turizmi gibi çeşitli sektörlerin güç kaynağı olarak kullanılıyor. İRNA

Kaynak: Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: irna, iran, doğalgaz, enerji, elektrik, pil
Yorumlar
Haber Yazılımı