KHAS Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı Başvuruları
Haber
04 Ağustos 2022 - Perşembe 15:57 Bu haber 10624 kez okundu
 
KHAS Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı Başvuruları
ENERJİ Haberi
KHAS Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı Başvuruları

Kadir Has Üniversitesi’nde enerji alanında disiplinler arası eğitim veren Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı’na 2022-2023 güz yarıyılı için başvurular devam ediyor.

Başvurular, https://sgs.khas.edu.tr/tr adresinden 15 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek. Başvurularını gerçekleştiren adayların mülakatlardaki değerlendirmelerde başarılı olması ve uygun görülmesi halinde adaylara yüzde 100’e varan oranda öğrenim ücreti burs imkânı veriliyor.

Kadir Has Üniversitesi‘nden konuya ilişkin yapılan açıklamada: “Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Programı’nda, temel enerji bilimi ve mühendisliği, enerji ekonomisi ve piyasaları, sürdürülebilir enerji yönetimi ve enerji politikaları ve jeopolitiği gibi dört ana konuda program içinden ve dışından alınacak seçmeli dersler sayesinde öğrencilerin farklı enerji konularında uzmanlaşmaları amaçlanmıştır. Dersler teorik bilgilerin yanı sıra gerçek hayat pratiklerinden örnekler ile zenginleştirilerek, gerçek örnekler konunun uzmanı kişiler tarafından seminerler ile desteklenmektedir. Programın farklı alanlarda lisans derecesine sahip öğrenciler için sunacağı en önemli avantaj, ülkemizde benzerinin bulunmaması ve önemi giderek artan sürdürülebilir enerji konusunda uzmanlaşma imkânını sağlamasıdır. Program tamamen İngilizce olup, bu sayede mezunların Türkiye veya yurt dışında sürdürecekleri kariyerlerinde rekabet güçlerinin artırılması sağlanmaktadır. Tezli ve tezsiz olarak verilmekte olan program, öğrencilerin değişik kariyer ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanmıştır.” denildi.

Program hakkında detaylı bilgilere https://sgs.khas.edu.tr/programlar/yuksek-lisans/enerji-ve-surdurulebilir-kalkinma-yuksek-lisans-programi/program-hakkinda adresinden ulaşılabilecek.  

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: khas, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı