Kibar Holding'ten Manavgat HES Açıklaması
Haber
05 Kasım 2015 - Perşembe 20:24 Bu haber 30794 kez okundu
 
Kibar Holding'ten Manavgat HES Açıklaması
PETROL Haberi
Kibar Holding'ten Manavgat HES Açıklaması

Enerjimagazin-Kibar Holding, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)a ait Manavgat HES'in "işletme Hakkı Devri Yöntemiyle Özelleştirilmesi ihalesini" aldığını duyurdu. Açıklamada, “Kazandığımız Hidroelektrik  Santrali ihalesi ile mevcut operasyonlarımızda maliyet avantajı sağlayarak, grubumuzu bulunduğu sektörlerde en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz” denildi.
Kibar Holding’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bünyesinde metal ve otomotiv ağırlıklı olmak üzere birçok sektöre hizmet veren sanayi kuruluşlarını barındıran Kibar Holding olarak, enerji arzı güvenliğini sağlamak amacıyla, Özelleştirme idaresi Başkanlığı’nın açmış olduğu Manavgat Hidroelektrik Santrali’nin (HES) “işletme Hakkı Devri Yöntemiyle Özelleştirilmesi ihalesine” katıldık.
Ankara’da, T.C. Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlığı’nda, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen ve yüksek ilgi gören özelleştirme ihalesinin son aşamasına, ön yeterlilik alabilen 14 firma ve ortak girişim grubu katıldı.
Grubumuzun enerji alanındaki stratejik planları dahilinde yapılan çalışmalar sonrasında, ihale lehimize sonuçlandı. Kibar Holding, Manavgat Hidroelektrik  Santrali'nin 49 yıllık işletme hakkı için 370.000.000 TL ile ihaleye katılan diğer firmalara göre en yüksek teklifi verdi.
Kazandığımız Hidroelektrik Santrali ihalesi ile mevcut operasyonlarımızda maliyet avantajı sağlayarak, grubumuzu bulunduğu sektörlerde en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz. " Manavgat HES Manavgat Barajı ve HES Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Irmağı üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 48 MW kurulu güce sahiptir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 95. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Manavgat Barajı ve HES ortalama 142.999.800 kilovatsaat elektrik üretimi ile 44.201 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Manavgat Barajı ve HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 46.043 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır. DSi için Kepez A.Ş. tarafından inşa edilen 48 MW kapasiteli Manavgat Barajı 1988 yılında işletmeye açılmıştır. Antalya havzasında bulunan Manavgat Irmağı üzerinde kurulan Manavgat Barajı ve HES'nin minimum işletme seviyesi 20 metre, maksimum işletme seviyesi ise 32,30 metredir. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Kibar, Holding'ten, Manavgat, HES, Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı