Kürtler Irak'ın En Büyük Barajıni IŞiD'den Geri Aldı
Haber
23 Ağustos 2014 - Cumartesi 10:31 Bu haber 3064 kez okundu
 
Kürtler Irak'ın En Büyük Barajıni IŞiD'den Geri Aldı
- Haberi
Kürtler Irak'ın En Büyük Barajıni IŞiD'den Geri Aldı

Enerjimagazin-Peşmerge Güçleri ile ABD ordusuna ait savaş uçaklarının düzenlediği ortak operasyon sonucu Musul Barajı’nın kontrolü IŞiD üyelerinden geri alındı.
Irak’ın en büyük barajı olan ve bölgede stratejik bir konumu olan Musul Barajı’nın IŞiD üyelerinden alınması için Peşmerge Güçleri’nin ABD ordusuna ait savaş uçaklarının desteğiyle başlattığı operasyon başarıyla sonuçlandı.
Basnews’e konuşan Betwate 3. Peşmerge Gücü Komutanı, Musul Barajı’nın bu sabah itibariyle sürdürülen operasyon sonucu tamamen IŞiD üyelerinden geri alındığını açıkladı.
Betwate 3. Peşmerge Gücü Komutanı, IŞiD’in yola döşediği patlayıcılar nedeniyle 5 Peşmergenin yaralandığını, bunun dışında her hangi bir can kayıplarının olmadığını belirtti. Peşmerge Komutanı saldırılarda çok sayıda IŞiD üyesinin öldürüldüğünü ve cenezelerinin ele geçirildiğini söyledi.
Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi Sözcüsü Said Memuzini, basına yaptığı açıklamada, peşmerge güçlerinin Musul Barajı’nı Irak Şam islam Devleti (IŞiD) örgütünden aldığını belirtti.
Memuzini, peşmerge güçlerinin baraj bölgesinde kontrolü sağladığını ve burada bulunan halkın kendilerini çiçeklerle karşıladığını ifade etti.
Peşmerge Güçleri 10 Ağustosta Musul Barajı’ndan geri çekilmiş ardından 16 Ağustosta bölgenin kontrolünü yeniden sağlamak için operasyon başlatmıştı.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Kürtler, Irak'ın, En, Büyük, Barajıni, IŞiD'den, Geri, Aldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı