Norveç Hükümeti Açık Deniz Rüzgar Enerjisi İçin İhaleye Çıktı
Haber
01 Nisan 2023 - Cumartesi 16:02 Bu haber 9091 kez okundu
 
Norveç Hükümeti Açık Deniz Rüzgar Enerjisi İçin İhaleye Çıktı
YENİLENEBİLİR Haberi
Norveç Hükümeti Açık Deniz Rüzgar Enerjisi İçin İhaleye Çıktı

Norveç hükümeti, ülkenin açık deniz rüzgar enerjisinin geliştirilmesi için ilk ihalelerini başlattı . Hükümet, Sorlige Nordsjo II ve Utsira Nord dahil olmak üzere Norveç kıta sahanlığında iki alan için teklif alıyor. Sørlige Nordsjø II için başvuruların 4 Ağustos 2023'e kadar, Utsira Nord için başvuruların ise 1 Eylül 2023'e kadar yapılması gerekiyor. Hükümet, 2040 yılına kadar 30 GW açık deniz rüzgarı için alan tahsis etmeyi hedefliyor.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre konuya ilişkin şunları söyledi: “Yeşil geçişte Norveç'e liderlik etmek, hükümet olarak en önemli görevlerimizden biridir. Norveç'i daha da geliştirmek için hemen hemen tüm soruların cevabı, daha fazla enerji üretimine ihtiyacımız olduğudur. İşte bu yüzden bugün bir dönüm noktasıdır. Norveç açık deniz rüzgarında büyük fırsatlara sahip. Deniz alanlarımız kara alanlarımızdan beş kat daha büyük ve kıyılarımızda çok fazla rüzgar var. Ayrıca, bu teknolojinin geliştirilmesine katkıda bulunacak yetenekli profesyonellere ve şirketlere sahibiz."

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Terje Aasland da, "Proje alanlarını bu yıl içinde tahsis edebilmek için ilgili geliştiricilerden çok sayıda başvuru almayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

2023'ün başlarında yayınlanan Norveç Enerji Komisyonu raporu, yenilenebilir kapasitenin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Hükümet, açık deniz rüzgar gelişimi için yeni alanları değerlendirmeye başladı ve bunları da 2025'te duyurmayı planlıyor.

 

 

 

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: norveç, deniz üstü res
Yorumlar
Haber Yazılımı