PÜİS’ten Asgari Ücret Açıklaması
Haber
16 Aralık 2021 - Perşembe 19:16 Bu haber 29403 kez okundu
 
PÜİS’ten Asgari Ücret Açıklaması
PETROL Haberi
PÜİS’ten Asgari Ücret Açıklaması

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, asgari ücret artışı konusunda üyelerini bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.
Genel Başkan Okumuş’un açıklaması şöyle:
“Malumunuz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 16 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen toplantı ardından asgari ücret rakamı netleşti.
Sendikamızın üyesi bulunduğu ve Benim de Yönetiminde yer aldığım Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) olarak sürecin başından beri, işçilerimizi enflasyon karşısında koruyacak ve işverenlerimizi yeni yatırımlar, ilave istihdamlar için zorlamayacak dengeli bir asgari ücret belirlenmesi konusunda gece gündüz demeden çalıştık.
Bu kapsamda açıklanan asgari ücret tutarı ile ilgili değerlendirmelerimizi aşağıda bilgilerinize sunuyorum.
- Uzun süredir dile getirdiğimiz, ücret üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi konusunda bu sene işçi kesimi ile de vardığımız mutabakat, kamu tarafında da karşılık bulmuştur.
- Bu kapsamda asgari ücret tutarı, gelir ve damga vergisinden muaf tutulmuştur.
- Ayrıca, yoğun gayretimiz sonucunda tüm çalışanların ücretlerinde de asgari ücret tutarına kadar olan kısım için vergi muafiyeti sağlanmıştır.
- Yapılan gelir vergisi düzenlemesi ile asgari ücretin işverene maliyeti mevcut duruma göre 450 TL kadar aşağı çekilmiştir. Bir başka deyişle, maliyet artışı 50’nin üzerinde olacakken 40 seviyesinin altında tutulmuştur.
- Açıklanan bu tutar ve düzenlemeler ile bir yandan çalışma arkadaşlarımızı enflasyon karşısında korurken, diğer yandan işverenlerimizin üzerindeki maliyet yükünü kontrol altında tutabilecek bir rakam belirlenmesi için azami gayret gösterilmiştir.
- Çok yoğun ve zorlu müzakerelerimiz sonucunda gelinen rakam, kabul edebileceğimiz ücret skalasında yer alan bir seviyede bağlanmıştır.
- Tüm bu değerlendirmeler kapsamında, asgari ücret ile ilgili süreç stratejik öneme sahip bir kararla sonuçlanmıştır.
Öte yandan maliyetlerimizin yükseldiği de bir gerçek. Kar marjımızın en az enflasyon oranında arttırılması konusunda başlattığımız çalışmayı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz ve Sendika çatısı altında birlik içinde olmanın çok önem kazandığı bir dönemden geçiyoruz.
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: Petrol, püis, miran okumuş, enerji, elektrik,
Yorumlar
Haber Yazılımı