TCDD’ye Demiryolu İle LPG Taşıma Lisansı Verildi
Haber
02 Kasım 2023 - Perşembe 17:23 Bu haber 7858 kez okundu
 
TCDD’ye Demiryolu İle LPG Taşıma Lisansı Verildi
PETROL Haberi
TCDD’ye Demiryolu İle LPG Taşıma Lisansı Verildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), TCDD Taşımacılık Anonim Şirketine demiryolu ile LPG taşıma faaliyeti yapmak üzere lisans verdi.

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, TCDD, taşıma lisansı kapsamında 60 bin 83 ton taşıma kapasiteli 966 adet vagon ile ülkenin dört bir yanına LPG taşıma hizmeti verebilecek. Bu adımın Türkiye ekonomisine ve LPG sektörüne büyük katkı sağlaması bekleniyor.  

Açıklamada, "Türkiye gerek otogaz tüketimi gerekse otogazlı araç ve istasyon sayısı bakımından dünyanın en büyük LPG pazarlarından biri konumunda. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da bir yandan sektörün adil, öngörülebilir ve rekabetçi yapısını korurken bir yandan da yatırım ve istihdam getirecek ve Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlayacak adımlar atmaya devam ediyor." denildi.

Halihazırda ülkemizde LPG Piyasasında taşıma faaliyeti gösteren 45 ayrı LPG Taşıma Lisansı sahibi firma bulunuyor. Lisans sahiplerinin 39’u boru hattı, 5’i denizyolu taşımacılığı alanında faaliyetlerini sürdürüyor. 

TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi (TCDD) de bu alanda bir ilk olmak ve demiryolu ile LPG taşıma faaliyeti yapmak üzere EPDK’ya lisans başvurusunda bulundu. EPDK LPG Piyasası Dairesi Başkanlığının inceleme ve değerlendirmelerinin ardından TCDD’ye  demiryolu ile LPG taşıma lisansı verildi. TCDD’nin almış olduğu bu lisansla birlikte ülkemizde ilk kez demiryolu ile LPG taşıma faaliyeti lisanslandırılmış oldu.
TCDD, taşıma lisansı kapsamında 60.083 ton taşıma kapasiteli 966 adet vagon ile ülkenin dört bir yanına LPG taşıma hizmeti verebilecek.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: TCDD, LPG Taşıma Lisansı Verildi, EPDK
Yorumlar
Haber Yazılımı