TKİ Çatı GES ve Şarj İstasyonu Açıldı
Haber
03 Aralık 2022 - Cumartesi 16:01 Bu haber 12182 kez okundu
 
TKİ Çatı GES ve Şarj İstasyonu Açıldı
YENİLENEBİLİR Haberi
TKİ Çatı GES ve Şarj İstasyonu Açıldı

Tükettiğimiz kadar üretiyoruz sloganıyla yenilenebilir enerji konusundaki yatırımlarına devam eden Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TKİ), Kurum otoparkına GES ve elektrikli araç şarj istasyonu kurdu. 

TKİ’de 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk olarak TKİ otoparkına kurulan 120 kilovatlık güç kapasitesine sahip "Çatı GES ve Şarj İstasyonu"nun açılışını yaptı. Açılış töreninde TKİ Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi ve otoparkta bulunan elektrikli araç, şarj istasyonunda şarj edildi.

Bakan Dönmez, açılışın ardından TKİ Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" etkinliği’ne katılarak, "Hikayemiz Kömür" isimli belgeseli izledi.

Dönmez, burada yaptığı konuşmada Amasra'da yaşanan maden kazasına ilişkin, "İnşallah bu ve benzeri kazaların olmaması için bugüne kadar gösterdiğimiz gayretin çok daha fazlasını göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Yerli kömür başta olmak üzere madenlerin gün yüzüne çıkarılması atağını "Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye" diyerek başlattıklarını ifade eden Dönmez, sözlerine şöyle devam etti: "Sizlerin gayretleriyle inşallah Türkiye Yüzyılı kalkınmanın, büyümenin, üretmenin, refahın, enerjinin yüzyılı olacak. Biz hep birlikte güçlüyüz. Hep birlikte Türkiye'yiz ve hep birlikte Türkiye'yi aydınlatmaya devam edeceğiz. Sözlerime burada son verirken davetimize icabet ederek buraya kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün vesilesiyle Dünya Madenciler Günü'nüzü bir kez daha tebrik ediyor, ahirete intikal eden maden şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum."

Dönmez, belgesel gösteriminin ardından, tahlisiye ekip liderlerine başarı sertifikası verdi ve bugüne kadar gösterdikleri başarılardan dolayı teşekkür etti. Sayın Dönmez, sertifika töreninin ardından madencilerle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: tki, fatih dönmez, elektrik, enerji, kömür, ges, şarj
Yorumlar
Haber Yazılımı