Türkiye'ye Petrol Akışı Durdu
Haber
18 Temmuz 2014 - Cuma 07:34 Bu haber 2838 kez okundu
 
Türkiye'ye Petrol Akışı Durdu
PETROL Haberi
Türkiye'ye Petrol Akışı Durdu

Enerjimagazin-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan petrol akışının geçici olarak durduğunu belirtti. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye bu güne kadar toplam 6.2 milyonluk bir sevkiyat yapıldı bilgisini veren Yıldız, "4.1 milyonluk kısmı 4 tankerle beraber gitti. ihalesi ve satışı Irak'a aittir. Petrol Irak'ındır" dedi. Şu anda Türkiye'deki tanklar dolduğu için Kuzey Irak'tan sevkiyatın geçici olarak durdurulduğu bilgisini veren Yıldız, "Önümüzdeki günlerde buradan sevkiyat yapılması halinde Kuzey Irak'tan ham petrol pompalamaya devam edecektir. Ben de cumartesi günkü programımı Ceyhan'a göre düzenliyorum. Bazı konuları da tekrar inceleme fırsatı inşallah bulacağım" şeklinde konuştu. "Benzin Ve Mazotun Arzıyla ilgili Sorun Yok, Ulaştırma Sorunu Var" Kuzey Irak'tan gelen benzin ve mazot talepleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:"Habur'da lojistik açıdan yeterli olmayan bir miktar var. Bu miktarın genişletilmesi, köprü gerekiyorsa köprü kurulması yol genişletmelerin yapılmasıyla alakalı önceden yapılan anlaşmalar var. Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları var. Şu anda bu daha da aciliyet oluşturdu. O yüzden bunların hemen yapılması lazım ki Kuzey Irak'taki hem benzinin hem de mazotla alakalı petrol ürünlerinin taleplerinin rahatlıkla karşılanabilmesiyle alakalı. Bunların arzıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Ama ulaştırılmasıyla alakalı sıkıntılar var. Onlar da aşılmaya çalışılıyor." Petrol Konusunda Katar'la Anlaşma imzaladı
"Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşmüştünüz, ekstra gaz alımıyla ilgili bir ilerleme var mı?" şeklinde yöneltilen bir sor üzerine de Bakan Yıldız şu yanıtı verdi:
"Katar Emiri geldiğinde toplantılara Başbakanımıza refakatle katıldık. Orada enerji konusu da gündeme getirildi. Türkiye'nin 2014 yılı sonu ve 2015 yılı başında yaklaşık 9 tankerlik bir anlaşma imzaladık. Bu Türkiye'nin istediğinin biraz daha altında bir miktar. Ama Ortadoğu'ya olan sevkiyatlarından dolayı şu anda spot piyasadan 9 tankerlik bir alışveriş yapmış olacağız. Kışa hazırlık yapıyoruz. Bize özellikle izmir Aliağa'dan girişlerin düzenli olarak yapılması lazım. Talebimiz şu anda aldığımızın yaklaşık 3 katı civarında. Önümüzde yıl içerisinde bu rakama daha da fazla ulaşacağımız kanaatindeyim." "Yardımların Nasıl Dağıtılacağına Yönelik Çalışmalar Var"
Bakan Yıldız, Soma'daki madencilerin ailelerine verilen yardımlara ilişkin bir soru üzerine, "Soma'da bildiğiniz gibi 2 tane ayni olarak hayırseverlerimizden toplanan evlerin yapımı 154 bin TL'lik her bir aileye verilecek nakdi yardım söz konusuydu. Bunun nasıl dağıtılacağına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çalışmaları var. Kanunlar çerçevesinde bunlar düzenleniyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar var. Bununla ilgili gelişmeleri de bu 2 bakanlığımız değerlendireceklerdir" dedi.
 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye'ye, Petrol, Akışı, Durdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı