TÜRKONFED Dünya İklim Zirvesi’ne Katıldı
Haber
04 Kasım 2021 - Perşembe 20:53 Bu haber 15252 kez okundu
 
TÜRKONFED Dünya İklim Zirvesi’ne Katıldı
ENERJİ Haberi
TÜRKONFED Dünya İklim Zirvesi’ne Katıldı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Dünya İklim Zirvesi (COP26) kapsamında Türkiye tarafından düzenlenen ilk etkinliğe katıldı. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Dönüşüm Komisyonu Üyesi Onur Ünlü panel kapsamında “Karbon Nötr Endüstriye Doğru İlk Yakıt Enerji Verimliliği Potansiyeli” başlıklı bir sunum yaparak, sürdürülebilir enerji yönetimi ve Türk sanayisinin bu alandaki potansiyeline dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Dünya İklim Zirvesi’ne (COP26) katılım gösteren ülkeler, kendi pavilyonlarında düzenledikleri etkinlikler ile iklim değişikliğini tüm yönleriyle masaya yatırıyor. Bu kapsamda Türkiye de ilk etkinliğini düzenledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Enerji Verimliliği Aktivitelerinin Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadelesine Olumlu Etkileri” temalı panele, iş dünyası örgütlerini temsilen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) katıldı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Dönüşüm Komisyonu Üyesi Onur Ünlü, panel kapsamında “Karbon Nötr Endüstriye Doğru İlk Yakıt Enerji Verimliliği Potansiyeli” başlıklı bir sunum yaptı. Enerji verimliliğinin önemi hakkında bilgi veren Ünlü, sürdürülebilir enerji yönetimi süreçleri, işletmelerin önündeki engelleri ve bunların çözümlerini ve devlet desteklerini anlattı. Ünlü konuşmasında, Türkiye’deki sanayi tesislerinin ve ticari binaların enerji verimliliği potansiyellerine de yer verdi.

Dr. Abdülkadir Bektaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe TÜRKONFED’in yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan uzmanlar ile özel sektör temsilcileri katılım gösterdi. 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: türkonfed, enerji, elektrik, onur ünlü, iklim zirvesi
Yorumlar
Haber Yazılımı