YPK EPiAŞ için Onay Verdi
Haber
09 Nisan 2014 - Çarşamba 09:54 Bu haber 2199 kez okundu
 
YPK EPiAŞ için Onay Verdi
- Haberi
YPK EPiAŞ için Onay Verdi

Enerjimagazin-Yüksek Planlama Kurulu(YPK), Enerji Borsasının(EPiAŞ) kurulması için onay verdi.
EPiAŞ'ın kurulması için belirlenen yasal süre Mart ayında dolmuş, ancak devam eden altyapı tartışmaları sebebi ile gecikme devam ediyordu.
Montel-Foreks'in piyasa oyuncularından edindiği bilgiye göre, YPK EPiAŞ'ın kurulmasını için onay imzasını attı ve süreci başlattı.
Kamu kuruluşu olan TEiAŞ'ın, EPiAŞ'a % 30 oranında hissedar olması kararlaştırılmıştı. Kamu kuruluşlarının hisse değerlerinin belirlenmesi için ise Yüksek Planlama (Kurulu) YPK'nın imzalı kararı bekleniyordu.
Onay imzası alındıktan sonra sürecin EPDK'nın şirket sözleşmesini duyurması ile devam edeceği belirtiliyor. Ana sözleşmenin EPDK tarafından ilan edilmesinden sonra şirkete hissedar olmak isteyen özel sektör piyasa katılımcılarının yüzde 40 hisseden alacakları pay için başvuruları ve bu başvuruların değerlendirilmesi süreci tamamlanacak ve EPiAŞ tescil edilerek çalışmalarına başlayacak. Daha sonra piyasa işletim lisansının alınması, yönetim ve şirket organlarının oluşturulması ve son olarak faaliyetlerin PMUM’dan fiili olarak devralınması sürecine gelinecek.
Kaynak: Editör:
Etiketler: YPK, EPiAŞ, için, Onay, Verdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı