Yakup Avan TEDAŞ Genel Müdür Yardımcılığına Vekaleten Atandı
05 Haziran 2025 - Perşembe 19:54

GÜNDEM
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Genel Müdür Yardımcılığı görevine Yakup Avan’ın vekaleten atandığını duyurdu. Elektrik dağıtım sektöründe uzun yıllara dayanan deneyimiyle dikkat çeken Avan, yeni görevinde enerji yatırımların izlenmesi ve bilgi teknolojileri gibi kritik alanlarda sorumluluk üstlenecek.
Kariyerinde Önemli Adımlar
Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2002 yılında mezun olan Avan, lise eğitimini Kırıkkale Fen Lisesi’nde tamamladı. Profesyonel kariyerine 2005 yılında Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’de (OEDAŞ) mühendis olarak başlayan Avan, 2008-2010 yılları arasında başmühendis, 2010-2017 yılları arasında ise Sistem İşletme Müdürü olarak görev yaptı.
2017 yılında TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne geçiş yapan Avan, aynı yıl Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı’nda kısa süreli bir görevlendirmenin ardından Yatırımlar İzleme Dairesi Başkanlığı’nda elektrik mühendisi olarak çalıştı. 2017-2025 yılları arasında Yatırımlar İzleme Dairesi Başkanı olarak görev yapan Avan, dağıtım şirketlerinin yatırım projelerinin planlanması, izlenmesi ve uygulanmasında kritik bir rol oynadı.
www.enerjimagazin.com ailesi olarak Avan'a yeni görevinde üstün başarılar dileriz.
Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin
|
||
|