Aralık Ayı Elektrik ithalat-ihracat ihaleleri Sonuçlandı
Haber
21 Kasım 2013 - Perşembe 00:21 Bu haber 1752 kez okundu
 
Aralık Ayı Elektrik ithalat-ihracat ihaleleri Sonuçlandı
- Haberi
Aralık Ayı Elektrik ithalat-ihracat ihaleleri Sonuçlandı

Aralık ayı elektrik ithalat ve ihracatı kapsamında Bulgaristan BG>TR yönündeki ihalelerde en yüksek fiyat 12.20 EUR oldu.
Aralık ayı elektrik ithalat ve ihracatı kapsamında TEiAŞ tarafından yapılan BG>TR yönündeki ihalelerde en yüksek fiyat 12.20 EUR olarak belirlenirken, GR>TR yönündeki ihalede fiyat 6.60 EUR oldu.
Bulgaristan operatörü tafından BG>TR yönlü ihalede takas fiyatı 11.63 EUR olarak gerçekleşti. TEiAŞ tarafından yapılan TR>BG ve TR>GR yönlü ihalelere teklif gelmediği için ihaleler iptal edildi. Öte yandan, Bulgaristan operatörü tarafındaki TR>BG ihalesinde fiyat 0,03 EUR olarak belirlendi.
Traderler, Türkiye tarafında ihale fiyatının maliyetlerin üstünde olduğunu belirtti. "Bu fiyatlar ile para kazanmak zor" diyen bir trader, Eylül ayından beri ihale fiyatlarında marjların minimuma indiğini söyledi. Başka bir kaynak, Türkiye tarafındaki ihalelerin Bulgaristan tarafına göre daha rekabetçi geçtiğini söyleyerek, Türkiye piyasasından katılımcılar kur riski gibi bazı maliyetleri iyi hesaplamıyorlar dedi.. Bir kaynak, ithalat hacminin piyasanın genişlemesi için bir an önce artması gerektiğini söyledi. Ensto-E tarafından yapılan açıklamada 2014 yılında Türkiye yönü için 100MW daha kapasite artırımına gidileceği belirtilmişti.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Aralık, Ayı, Elektrik, ithalat-ihracat, ihaleleri, Sonuçlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı