Termik Santral Çalışanları Birbirine Girdiler
Haber
21 Kasım 2013 - Perşembe 13:13 Bu haber 2306 kez okundu
 
Termik Santral Çalışanları Birbirine Girdiler
DOĞAL GAZ Haberi
Termik Santral Çalışanları Birbirine Girdiler

Tunceli'den gelip bir hafta önce gelip Bolu Göynük Termik Santrali inşaatında çalışmaya başlayan 5 işçi, diğer işçilerin demirli saldırısına uğradı. Bolu'nun Göynük ilçesi’nde termik santral inşaatında çalışan 5 işçi aynı firmada çalışan işçilerin saldırısına uğradı. 4 kişi hafif yaralanırken, tedaviye alınan Hüseyin Doğan kendilerine saldıranların, "Vurun bu komünist alevilere" dediklerini iddia etti.
Olay, dün öğle saatlerinde Göynük’te bulunan termik santral inşaatı alanında meydana geldi. Hüseyin Doğan, bir hafta önce beş arkadaşıyla birlikte termik santral inşaatında taşeron firmada çalışmaya başladı. iddiaya göre aynı firmada kaynakçı olarak çalışan bir grup Hüseyin Doğan ve arkadaşlarına bilinmeyen bir nedenle saldırdı. Ellerine geçirdikleri boru ve demirlerle saldıran işçiler 5 kişiyi feci şekilde dövdüler. Olay yerine gelen ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yaşanan olayın ardından 4 işçi hafif şekilde yaralanırken, Hüseyin Doğan ise Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedaviye alındı. Bir hafta önce Tunceli’den gelerek işe başladıklarını belirten Hüseyin Doğan, "Bizim Tuncelili olduğumuzu sadece firma sahibi biliyordu. Biz boru döşeme işinde çalışıyorduk. Kaynakçı olarak çalışan grup boru ve demirlerle bize saldırdılar. Kafama boruyla vurduktan sonra düştüm ve saldırmaya devam ettiler. Saldıranlar, ’Vurun bu komünist alevilere. Öldürün bunları’ diyerek bağırıyorlardı. Orada ölebilirdik. Hala o korkuyu yaşıyorum. Bize karşı alenen ırkçı bir yaklaşımla saldırdılar. Firma sahibi ve bize saldıranlar hakkında sonuna kadar hukuki mücadelemi sürdüreceğim" dedi. işçilere saldıran 9 kişi gözaltına alınırken, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler. iki grup arasında mezhep kavgası çıktığı iddialarına Valilikten açıklama geldi. Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, “20 Kasım 2013 tarihinde bazı görsel ve yazılı basın ve yayın organlarında, 'Bolu ili Göynük ilçesinde işçiler arasında mezhep kavgası iddiası' başlıklı haberler yer almıştır. Basında yer alan haberlerde belirtilen iddialar gerçeği yansıtmayıp, olay aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleşmiştir. Bolu-Göynük Bölücekova köyünde faaliyet gösteren Göynük Enerji Termik Santrali inşaatında, 19 Kasım 2013 günü saat 09.30 sıralarında iki farklı taşeron firmasına bağlı 4 işçi arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu, taşeron firma işçilerinden M.A ve K.A. ile M.D. ve H.D. karşılıklı olarak birbirlerini darp etmişlerdir. M.A., K.A. ve M.D Göynük Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. H.D.’nin kafa travması geçirdiği, bilincinin açık olduğu ve durumunun iyi olduğu, önlem amacıyla Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi’nde kontrol altında tutulduğu öğrenilmiştir. Olay bölgesinde başka bir olay çıkmaması için Göynük ilçe Jandarma Komutanlığınca gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Göynük Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanarak tahkikat evrakları ile şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir” denildi.
Soruşturma sonrası olayın mezhep kavgası değil, görev paylaşımı yüzünden meydana geldiğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Göynük Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınarak mahkemeye sevk edilen M.A. ve K.A., mahkemece haftada bir gün adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Yapılan tahkikat neticesinde olayın etnik ve siyasi bir nedene dayanmadığı, işçilerin olay öncesi ve sonrasında bu yönde bir faaliyette bulunmadığı, olayın tamamen işçiler arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.”
Kaynak: Editör:
Etiketler: Termik, Santral, Çalışanları, Birbirine, Girdiler,
Yorumlar
Haber Yazılımı