Cumhurbaşkanı Tortum HES Özelleştirmesini Onayladı
Haber
04 Eylül 2021 - Cumartesi 10:48 Bu haber 18218 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Tortum HES Özelleştirmesini Onayladı
ENERJİ Haberi
Cumhurbaşkanı Tortum HES Özelleştirmesini Onayladı

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)’a ait Tortum Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirmesine ilişkin yapılan ihale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanlığı’nın Özelleştirme İdaresine ilişkin Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar çerçevesinde İşletme hakkı devir sözleşmesinin imzalanması ile bu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili kılındı.

Buna göre; Elektrik Üretim A.Ş.ye ait; Tortum Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkı ihale Şartnamesi çerçevesinde 222 milyon 710 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Mila Enerji Anonim Şirketi’ne verilecek.

Mila Enerji Anonim Şirketi’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı idare lehine irat kaydedilecek ve işletme hakkı 222 milyon 210 bin Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren Biroğlu inşaat Anonim Şirketi’ne verilecek.

Biroğlu inşaat Anonim Şirketi’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı idare lehine irat kaydedilerek, işletme hakkı, 212 milyon 501 bin Türk Lirası bedelle üçüncü teklifi veren Arsan — Kontrolmatik Adi Ortaklığı'na verilecek.

Arsan — Kontrolmatik Adi Ortaklığı’nın da sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminatları idare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Remzi Ciğerli
Etiketler: tortum hes, özelleştirme, enerji, elektrik, resmi gazete, öib
Yorumlar
Haber Yazılımı