Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Görevine Dr. Ömer Erdem Atandı
Haber
05 Mart 2022 - Cumartesi 08:33 Bu haber 27183 kez okundu
 
Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Görevine Dr. Ömer Erdem Atandı
GÜNDEM Haberi
Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Görevine Dr. Ömer Erdem Atandı

Enerji İşleri Genel Müdürlüğü görevine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Ömer Erdem vekaleten atandı.

Cumhurbaşkanı Kararıyla görevinden alınan Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın'ın yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Ömer Erdem vekaleten atandı.

Erdem'in Yerine Niyazoğlu Atandı

Öte yandan Erdem'den boşalan Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine ise Abdullah Beyazıt Niyazoğlu vekaleten atandı.

Dr. Ömer Erdem Kimdir?

Dr. Ömer ERDEM, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Maden Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede, bir maden yatağının ekonomik değerinin tahmininde belirsizlik değerlendirmesine yönelik çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. Kuruluşların etkinliklerinin ölçümüne yönelik yeni bir metot geliştirerek literatüre dahil ettiği çalışmasıyla ODTÜ’den doktora derecesini aldı. Geliştirilen bu yeni etkinlik ölçüm metodu Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda başarıyla uygulanmıştır. Lisans ve lisansüstü çalışmalarındaki başarıları nedeniyle birçok ödüle layık görülmüştür.

ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak yedi yıl çalışmasına müteakip Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında göreve başladı. Strateji Geliştirme Başkanlığı (SGB)’de Mühendis ve Grup Başkanlığı görevlerinden sonra 07.02.2014 tarihinden itibaren SGB uhdesinde bulunan üç farklı Daire Başkanlığında Daire Başkanı olarak görev yaptı.

ETKB 2015-2019 Stratejik Planının hazırlanması kapsamında “Stratejik Planlama Ekibi” üyesi olarak, ETKB 2019-2023 Stratejik Planının hazırlık sürecinde Planın hazırlanmasından sorumlu Daire Başkanı olarak görev aldı. Stratejik Planların yanı sıra üst politika ve strateji belgelerindeki enerji ve madencilik bölümlerinin hazırlanması süreçlerinde de çalışmalar yürüttü.

2013-2016 yılları arasında yürütülen AB destekli, Türkiye doğal gaz piyasasının geliştirilmesi ve Ülkemizin enerji ticaret merkezi olma stratejisi doğrultusunda geniş katılımlı çalışmaların yapıldığı ve eğitimlerin verildiği “TR-Gas Hub Projesi”nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.

TÜBİTAK tarafından 2018 yılında çağrısına çıkılan “Ekonomik Büyüme Çağrı Programı” çerçevesindeki "Enerjide Dışa Bağımlılığın Azaltılması" başlığı kapsamında oluşturulan “Çağrı Programı Danışma Kurulu" üyeliği görevini yürütmektedir.

Ulusal ve uluslararası dergi, kongre ve sempozyumlarda birçok makalesi yayımlanmış olup, İngilizce olarak yayımlanan üç kitabı bulunmaktadır. 

20 Ocak 2021 tarihinde Strateji Geliştirme Başkan Vekili olarak, 01 Mart 2022 tarihinde ise Enerji İşleri Genel Müdürü Vekili olarak atanan Dr. Erdem, evli ve iki çocuk babasıdır. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

www.enerjimagazin.com ailesi olarak Erdem ve Niyazoğlu'na yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: Ömer erdem, enerji işleri genel müdürlüğü, enerji, etkb
Yorumlar
Haber Yazılımı