Fokus Enerji İle Form Plastik'ten Çatı GES Sözleşmesi
Haber
18 Mayıs 2023 - Perşembe 12:41 Bu haber 8469 kez okundu
 
Fokus Enerji İle Form Plastik'ten Çatı GES Sözleşmesi
YENİLENEBİLİR Haberi
Fokus Enerji İle Form Plastik'ten Çatı GES Sözleşmesi

Otomotiv ve beyaz eşya sektöründeki 40 yıllık deneyimiyle EMEA bölgesinin lider plastik üreticisi konumundaki Form Plastik, Manisa’daki fabrikasının çatısına 1.663,2 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kurulumu için Fokus Enerji ile anlaşma imzaladı.

Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde 10.000 m²'si kapalı olmak üzere toplam 21.500 m²'lik bir alanda faaliyet gösteren, AR-GE ve teknoloji yatırımlarıyla sektöründe fark yaratan Form Plastik, yatırımlarına yenilebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimini ekledi. Doğanın korunması ve çevreci yaklaşımlara verdiği önemi vurgulayan Form Plastik Genel Müdür Yardımcısı Ekin Alkan Çetin, fabrikalarındaki elektrik ihtiyaçlarının yarısına yakınını çevreci ve temiz enerjiden karşılayacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yapılacak yenilenebilir enerji yatırımı ile yıllık 2.327.301 kWh olarak hedeflenen elektrik üretimi sayesinde, yılda 66.494 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 1.396 ton karbon emisyonu azaltımı sağlanacak.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Ömer Fındık, enerji maliyetlerini düşürmek ve doğayı korumak amacıyla şirketlerin yenilenebilir enerji kaynaklarının en ekonomik ve verimlisi olan güneş enerjisi santrali yatırımlarına yöneldiğini, çevre dostu enerji üretimine ilginin arttığını dile getirdi.

Planlanan yatırımla birlikte maliyetlerini düşürerek üretim potansiyellerini genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren Form Plastik Genel Müdürü Mehmet Fatih Çetin’in konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu: “Güneş enerjisi santrali yatırımız sayesinde ülke ekonomisine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Enerjide dışa bağımlığı azaltmak ve maliyetlerimizi düşürerek sektördeki payımızı arttırmak için yüzümüzü güneşe döndük. Çevre dostu enerji üretimine yatırım yaparak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı sorumluluklarımız arasında görüyoruz.”

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: çatı ges, enerji, yenilenebilir enerji, fokus enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı