Koç Holding Kurum Kültürü Algısı Bakımından İlk Sırada
Haber
07 Ağustos 2021 - Cumartesi 20:06 Bu haber 31333 kez okundu
 
Koç Holding Kurum Kültürü Algısı Bakımından İlk Sırada
GÜNDEM Haberi
Koç Holding Kurum Kültürü Algısı Bakımından İlk Sırada

Fast Company Türkiye dergisi ve StratejiCo. ortaklığında hazırlanan ve çalışanların kurum kültürü konusundaki sektör algısını ölçmeyi hedefleyen anket çalışmasının sonuçları açıklandı. ERA Araştırma tarafından özenle yürütülen çalışmanın veri havuzunu oluşturmak için Türkiye’nin en büyük insan kaynakları sitesi Kariyer.net üzerinden 250’den fazla yönetici ile görüşüldü.

Türkiye’nin önde gelen ekonomi dergileri arasında yer alan Fast Company ve uzun yıllardır şirketlerde kültür dönüşümü konusunda hizmet veren StratejiCo. Danışmanlık tarafından hazırlanan anket için Kariyer.net aracılığıyla 250’den fazla üst düzey özel sektör yöneticisiyle görüşüldü. ERA Araştırma’nın yürüttüğü anketin sonuçları, katılımcıların Türkiye’deki şirketleri, MIT Sloan School of Management tarafından belirlenen ve kurum kültürünü ölçen 10 ayrı bileşen üzerinden değerlendirmesi sonucunda şekillendi.

Anket sonuçlarına göre, Koç Holding kurum kültürü algısı bakımından ilk sırada yer aldı. Aynı holdinge bağlı Arçelik şirketi ise ikinci sırada yer alarak grubun bu alandaki başarısını ortaya koydu. Ankette üçüncü sırayı ise yakın zamanda yurt dışına açılarak büyük başarı elde eden çevrimiçi market uygulaması Getir elde etti. Getir, aynı zamanda Çeviklik kategorisinde birinci sırayı alarak start-up kültürünün iyi bir uygulayıcısı olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Öte yandan Türkiye’nin hazır giyim alanında güçlü markaları arasında yer alan LC Waikiki de iki yıl üst üste ilk 5 şirket arasında yer alarak başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Geçtiğimiz yıl 51’inci sırada kendine yer bulan çevrimiçi alışveriş sitesi Trendyol ise bu yıl 4’üncü sıraya yükselerek en çok gelişme kaydeden şirketler arasında öne çıktı.

Sonuçları değerlendiren StratejiCo. Kurucu Başkanı Selim Oktar, “ERA Araştırma ve Kariyet.net’in destekleriyle Fast Company Türkiye iş birliğinde yürüttüğümüz bu çalışmayla kurum kültürü açısından en güçlü algılanan şirketleri sıraladık. KOÇSİM Projesi ile bu konudaki girişimlerine erken başlayan Koç Holding’in 20 yıl önce atılan tohumların meyvelerini gerek holding gerekse de bağlı şirketler nezdinde topladığını görüyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye ve tüm listeye Fast Company Türkiye Ağustos-Eylül sayısında ulaşabilirsiniz.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: koç holding, strateji.co, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı