Özgür Kaan Alioğlu EYODER Başkan Yardımcısı Oldu
Haber
07 Ağustos 2021 - Cumartesi 19:58 Bu haber 19087 kez okundu
 
Özgür Kaan Alioğlu EYODER Başkan Yardımcısı Oldu
GÜNDEM Haberi
Özgür Kaan Alioğlu EYODER Başkan Yardımcısı Oldu

ODE Yalıtım Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kaan Alioğlu, Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Enerji verimliliğinin ülkelerin, bireylerin ve şirketlerin öncelikli gündem maddelerinden biri olması gerektiğini söyleyen Alioğlu, bu alanda yapacakları çalışmalar ile farkındalığı ve enerji verimliliği uygulamalarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ODE Yalıtım’ın Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kaan Alioğlu, sivil toplum alanındaki çalışmaları kapsamında önemli bir görev üstlendi. Alioğlu, enerji verimliliği sektörünün sağlıklı olarak gelişmesi için faaliyetlerini sürdüren Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği’nin (EYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

“İşletmelerin enerji verimliliğine yönelik farkındalığını artırmayı hedefliyoruz”

Dünyada ve Türkiye’de hızla artan enerji talebine dikkat çeken ODE Yalıtım Genel Müdür Yardımcısı ve EYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Kaan Alioğlu, “Kaynakları sorumsuzca tüketmenin gezegenimizde yol açtığı tahribatın sonuçlarını hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Diğer yandan bu durum, ülkemizin dış açığının ana kaynağı olurken, iş dünyamızın küresel ticaretteki rekabetçiliğini de olumsuz etkiliyor. Bu noktada enerji verimliliği, ülkemizin, bireylerin ve şirketlerimizin öncelikli gündem maddelerinden biri olmalı. Özellikle Sınırda Karbon Düzenlemesi ile birlikte bu alana eğilmeyen işletmeler, global rekabet güçlerini tamamen kaybedecekler. Biz de EYODER olarak ülkemizde enerji verimliliği pazarının gelişmesi ve işletmelerimizin bu konudaki farkındalığının artması için yeni yönetim kurulu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Özgür Kaan Alioğlu ile birlikte TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı, Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak ve İTÜ Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil’in başkan yardımcılığı görevini üstlendiği EYODER’in Yönetim Kurulu Başkanı ise ESCON Enerji Genel Müdürü Onur Ünlü oldu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: Özgür, Kaan, Alioğlu, EYODER, Başkan, Yardımcısı, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı