4/C'lilerden Başbakan'a Mektup
Haber
12 Şubat 2015 - Perşembe 00:15 Bu haber 2253 kez okundu
 
4/C'lilerden Başbakan'a Mektup
DOĞAL GAZ Haberi
4/C'lilerden Başbakan'a Mektup

Enerjimagazin-Çalıştıkları kurumların özelleştirilmesi nedeniyle işsiz kalıp 4/C’ye mahkum edilen 4/C’li çalışanlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hitaben bir mektup yazarak yaşamakta oldukları mağduriyetleri ve beklentilerini ifade ettiler. 4/C’liler, Başbakan Davutoğlu'ndan kendileriyle empati kurmasını talep ettikeleri mektupta; ”Sizden yıllardır kendileri ve aileleri maddi manevi ve psikolojik anlamda çok fazla yıpranmış ve sayısı 23 bin dolayında olan biz çalışanların kadroya alınmasını talep ediyoruz. Lütfen bu ülkeyi yöneten bakanların başı olarak durumuza empati kurarak yaklaşın kurumunun özelleşmesi zerre kadar kendi elinde olmayan ve kurumuna KPSS ile Kadrolu olarak yerleşmiş insanların bütün kazanımlarını yitirmesi olarak bakın ve bu durumun sizlerin veya evlatlarınızın başına geldiğini düşünün” dediler. Başbakan’a yazılan mektup şu şekilde: SAYIN BAŞBAKANIM
Biz kimiz diyerek başlamak istiyoruz önce devletimizin gözünden bizlerin tanımıyla bizler;
Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde resmi tanımlamamız: 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasında; bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayanlar şeklinde tanımlanmıştır. Belli bir vasıf gerektirmeyen, daha çok bedensel çalışmalara ağırlık veren, başlangıç ve bitişi belli olan, süreli işlerde çalışan personeldir. Anayasa’nın 128. maddesi kapsamında belirtilen memur, işçi ve diğer kamu görevlileri kavramı dışında kalan, sözleşme ile yani her yıl Bakanlar kurulu kararı ile çalıştırılan çalıştırılan, işçi de olmayan, kendine özgü istisnai bir istihdam türüdür.
Peki, bizler 4/C li olmadan önce kimdik; bizler; 4857 sayılı yasaya tabii Teknisyen Tekniker, Raportör, Mühendis olarak görevlerine KPSS sınavı + mülakat ile kadromuzu hak etmiş işçi çalışanlardık taki kurumumuz özelleşinceye kadar. Bizler çalıştığımız kurumlarda işimizin ehli olmuş defalarca kendi alanımızda eğitimler almış kendi branşlarımızda yıllarca emek vermiş devletimizin işçi çalışanları idik.
Bizler özelleşmenin ana nedenini Devletin üzerinde yük olan, ekonomik değerini yitiren ve genelde zarar eden kurumların özelleşmesi olarak biliyoruz ve inanıyoruz ki özelleştirme mağduru olan çoğu çalışan özelleşmeye karşı değildir, özelleşmeye en çok karşı olduğumuz durum; kurum yöneticisi olup kurumunun kar veya zarar edip etmemesi ellerinde olan ve biz işçileri yanlış yönetmiş memurların kendi haklarıyla başka kurumlara geçirildiği halde biz işçilerin ise ne olduğunu DPB ‘nın bile tanımlayamadığı 657 sayılı kanunun 4.maddesinin C fıkrası uyarınca istihdam edilen ama 657 sayılı yasaya tabii olmayan ve işçide olmayan çalışan olarak 4/C li olmak!
Yıllardır 4/C ye geçirilen DPB verilerine göre 23 bin dolayında olan çalışan maddi ve manevi hem çalıştığı kurumlarda 4/C nin görev ve vasıf tanımı olmadığından üvey çalışan olarak görüldü hem de yıllardır çalışmış kariyer edinmiş çalışanlar; temizlik, santral, evrak getir götür, hademelik gibi hizmetli çalışanlarla aynı şartlarda hemde çoğu üniversite mezunu olduğu halde çalıştırıldı.
Hükümetinizin Yeni Türkiye sloganına inanıyoruz ve sizden yıllardır kendileri ve aileleri maddi manevi ve psikolojik anlamda çok fazla yıpranmış ve sayısı 23 bin dolayında olan biz çalışanların kadroya alınmasını talep ediyoruz lütfen bu ülkeyi yöneten bakanların başı olarak durumuza empati kurarak yaklaşın kurumunun özelleşmesi zerre kadar kendi elinde olmayan ve kurumuna KPSS ile Kadrolu olarak yerleşmiş insanların bütün kazanımlarını yitirmesi olarak bakın ve bu durumun sizlerin veya evlatlarınızın başına geldiğini düşünün.
Hükümetimiz binlerce akademisyene el uzattı zam verdi, aynı şekilde binlerce hakim ve savcıya nerdeyse bizim maaşımız kadar zam verildi, belediyelere KPSS sınavına girmemiş ve 1 gün çalıştığı halde yüz binden fazla kişi Kadroya geçirildi. Çaykur çalışanları 4/C ye geçirilmedi kendilerine tanınan özel bir kararname ile başka kurumlara nakledildiler ve bizler hala 4/C liyiz.
Sayın başbakanım bizim derdimiz çok devam etsek anlatmaya israf etmiş olacağız, inancımız en azından bu yazdığımız dertlerimizi döktüğümüz yazının size ulaşması. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: 4/C'lilerden, Başbakan'a, Mektup,
Yorumlar
Haber Yazılımı