Aras EDAŞ Çalışanı İntihara Teşebbüs Etti
Haber
10 Mart 2023 - Cuma 23:15 Bu haber 13801 kez okundu
 
Aras EDAŞ Çalışanı İntihara Teşebbüs Etti
GÜNDEM Haberi
Aras EDAŞ Çalışanı İntihara Teşebbüs Etti

Aras EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğü arıza servisinde teknisyen olarak çalışan N.K isimli bir işçi, Ağrı'da bulunan il koordinatörlüğü binasının çatısında çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Ağrıbasında yer alan habere göre, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş (Aras EDAŞ) Ağrı İl Koordinatörlüğü arıza servisinde görev yapan N.K, Taşlıçay’da yeni açılacak rüzgar enerji santraline iş başvurusunda bulundu. Firma ile ön görüşmesi olumlu geçen N.K bağlı bulunduğu Aras EDAŞ'tan tazminatını da alarak ayrılmak istedi.

İl Koordinatörü Halil İbrahim Gök tarafından tazminat talebine olumsuz cevap alan N.K, haklarını aramak için avukatı aracılığı ile şirkete ihtar çekti. Bu arada daha önce görüştüğü Rüzgar Enerji Santralinden de işe alınmayacağı bilgisini alan N.K, Aras EDAŞ'taki görevine geri dönmek istedi. İl Koordinatörü Gök'ün N.K'nın bu talebini de reddetmesi üzerine sinir krizi geçiren N.K, il koordinatörlüğü binasının çatısına çıkarak intihara kalkıştı.

Olay yerinde bulunanların ikna çabaları sonuçsuz kalınca, bir toplantı dolayısıyla kentte bulunan Aras EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı O.H personeli ikna etmek için çatıya çıktı. Yoğun çabalar ve verilen sözler sonrası polis eşliğinde aşağı inen N.K, ambulansla  Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Olayın yaşandığı sıralarda iddiaya göre, İl Koordinatörü Halil ibrahim Gök'ün "bırakın ne yapıyorsa yapsın" dediği, bu sözlerin personel tarafından hayretle karşılandığı iddia edildi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: aras edaş, elektrik, enerji, halil ibrahim gök
Yorumlar
Haber Yazılımı