BEDAŞ'ta İşçi Kıyımı
Haber
12 Eylül 2022 - Pazartesi 19:49 Bu haber 21151 kez okundu
 
BEDAŞ'ta İşçi Kıyımı
ELEKTRİK Haberi
BEDAŞ'ta İşçi Kıyımı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) ve yüklenici firması BEDA Enerji çalışanı yaklaşık 80 enerji işçisi, "İşverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması" gerekçeleriyle bugün itibariyle işten atıldı. İşten çıkarılanların sayısının önümüzdeki günlerde 150'yi geçeceği iddia ediliyor.

www.enerjimagazin.com'a konuşan işçiler, 'Bugün BEDAŞ İnsan Kaynakları Direktörlüğüne davet edildik. İş akitlerimizin feshedeceği, bu nedenle zimmetlerimizi teslim etmemiz gerektiği tarafımıza bildirildi. Akşam saatlerinde ise telefonlarımıza SGK'dan gelen "4/A kapsamındaki sigortalılığınız 46 nedeniyle 12.09.2022 tarihli işten ayrılış bildiriminiz işveren tarafından yapılmıştır. Sağlıklı ve güvenli günler dileriz" şeklinde bir SMS aldık. 46 Kodun ne olduğunu araştırdığımızda ise "İşverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması" gerekçelerini içerdiğini gördük.

Kıdem Tazminatı ve İşsizlik Ödeneğinden Faydalanamayacaklar

Bizler ne hırsızlık yaptık, ne şirketimizin sırlarını ortalığa saçtık, ne de işverenimizin güvenini kötüye kullandık. Bu şekilde işten atarak bizlerin onurlarıyla oynadılar. Bizler yıllardır kaçak enerji kullanımının azaltılması için mücadele eden enerji işçileriyiz. Bu şekilde işten atıldığımız için kıdem tazminatı ve işsizlik ödeneğinden faydalanamayacağız. Ayrıca, kariyerimiz açısından da büyük önem taşıyor. Artık iş bulmakta da zorluk çekeceğiz. Bu nasıl bir vicdandır. Kurumumuz bize bu kötülülüğü yapmamalıydı. Hepimizin çoluğu, çocuğu var. Ev kirası veriyoruz.

Sizlerin aracılığıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez başta olmak üzere, tüm büyüklerimizi bizlere sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandılar.

 

 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: enerji, elektrik, bedaş, beda
Yorumlar
Haber Yazılımı