Çinliler OEDAŞ'ı Almaktan Vazgeçti
Haber
17 Temmuz 2015 - Cuma 00:40 Bu haber 21338 kez okundu
 
Çinliler OEDAŞ'ı Almaktan Vazgeçti
PETROL Haberi
Çinliler OEDAŞ'ı Almaktan Vazgeçti

Enerjimagazin-Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.(OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ)ınçoğunluk hissesini almak için anlaşan Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC), bu satın almadan vazgeçtiğini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bildirdi. Özelleştirilen 21 elektrik dağıtım bölgesi arasında yer alan Osmangazi EDAŞ'ın yüzde 100 hissesi Haziran 2010’da 485 milyon lira bedelle ETi Gümüş A.Ş’ye (Yıldızlar SSS Holding) devredilmişti. EPDK, 2013 Ağustos ayı içerisinde Afyon, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Uşak'ta yaklaşık 1,4 milyon aboneye hizmet veren Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. nin TETAŞ’a toplam 145 milyon liralık borcu ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle, yönetim kurulu başkan ve üyelerine görevden el çektirerek ve yerlerine yeni atamalar yapmıştı. Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.(OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ)ın Çinli CMEC’e satış süreci sürpriz bir şekilde durdu.
CMEC, bu yıl şubat ayı başında GUOXIN International Investment Corporation (GXIIC) adlı Çin merkezli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ şirketlerinin yüzde 75’ini dolaylı yoldan 384.6 milyon dolara satın almak için anlaştığını açıklamıştı.
Çinli şirketin açıklamasında, hisselerin Dedeli Yatırım ve diğer hissedarlardan alınacağı belirtilmişti. Ancak taraflar arasındaki görüşmeler, söz konusu tutar karşılığında CMEC’e devredilecek diğer varlıklar üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sona erdi. Bunun üzerine CMEC yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bildirimde bulunarak Osmangazi EDAŞ’ın çoğunluk hissesini almaktan vazgeçtiklerini açıkladı.
Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.(OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ)ın tüm hisselerinin Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC) tarafından devralınması Rekabet Kurulu tarafından da onaylanmıştı. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Çinliler, OEDAŞ'ı, Almaktan, Vazgeçti,
Yorumlar
Haber Yazılımı